Hlavní obsah

Babské hody v Nosislavi byly letos s dechovkou Sokolka

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nosislavské ženy uspořádaly v sobotu 27. května již sedmý ročník tradičních babských hodů. Účastnice se sešly jako obvykle na začátku městyse v místě zvaném u komína. Odtud pak vyšly na průvod Nosislaví za hudebního doprovodu dechové hudby.

Foto: Jiří Smutný

Odchod průvodu od komína

Článek

Krojovaný průvod žen a dívek prošel celou Nosislaví. Na řadě míst byl přerušen několika krátkými přestávkami, které stárky vyplnily tancem, zpěvem a občerstvováním přihlížejících obyvatel. Pochod i tance doprovázela dechová kapela Sokolka ze Šakvic.

Sokolka byla založena v roce 1992 a hraje obvykle na hodech, plesech, tanečních zábavách a koncertech zejména na jižní Moravě. Občas vyjede i do zahraničí. Třikrát vyhrála přehlídku O zlatý klas jižní Moravy. V roce 2002 zvítězila v celostátní soutěži dechovek Polkafest a o dva roky později mezinárodní soutěž malých dechových orchestrů Zlatá křídlovka. Dosud vydala šest CD.

Večer se v Kulturním centru konala taneční zábava. K tanci i poslechu vyhrávala opět Sokolka. Občerstvení bylo zajištěno, stejně jako bohatá tombola.

Reklama

Výběr článků

Načítám