Hlavní obsah

Babičky z klubu seniorů Pohoda čtou dětem z Kytičkové třídy

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agilní klub seniorů Pohoda z Kostelce nad Orlicí, jehož základna už přesáhla dvě stovky členů, pořádá nejen vlastní zajímavé akce, ale neváhal a kývl na nabídku či prosbu z Kytičkové třídy Mateřské školy Mánesova k zapojení do kampaně Celé Česko čte dětem.

Foto: Štěpánka Tetřevová

Dětem v Kytičkové třídě MŠ v Kostelci n. O. čtou tři babičky a zároveň členky výboru klubu Pohoda - Eva Křížková, Alena Kytlíková a Míša Nováková.

Článek

S touto mateřskou školou a především Kytičkovou třídou učitelky Jany Králové spolupracuje klub seniorů Pohoda už tři roky, takže bez dlouhého rozmýšlení kývlo jeho vedení na nápad číst nejmenším obyvatelům Kostelce nad Orlicí. V rámci projektu Celé Česko čte dětem přicházejí "pohodové" babičky za dětmi vždy ve středu a čtou jim pohádky.

První čtení proběhlo 24. května, v červnu se děti dočkaly pohádek i v den, kdy všechny slavily svůj svátek, a závěrečné čtenářské setkání se uskuteční ve středu 29. června.

V návštěvách dětí z Kytičkové třídy kostelecké školky se střídají s pohádkovou knížkou z vlastní knihovny zatím tři babičky a zároveň členky výboru klubu Pohoda - Eva Křížková, Alena Kytlíková a Míša Nováková, které doprovází babička-fotografka Štěpánka Tetřevová.

Vedoucí klubu Miroslava Nováková, jedna z předčítající trojice, k akci poznamenala: „Při čtení knížky Františka Nepila s názvem Lišky, dobrou noc, zapůjčené vnoučkem Martínkem, už školákem, dokonce opravdu pár dětí usnulo.”

Zážitky jsou to pak oboustranné a babičky tvrdí, že je to radost pro všechny. „Paní učitelka Jana Králová by byla ráda, kdyby se četlo každou středu až do konce roku. Je otázka, jestli nás tři vystřídají i další babičky nebo dědečkové,” dodala vedoucí "pohodářů".

A děti? Ty nejenže se zájmem poslouchají pohádkové příběhy, ale jistě se seniorům také odmění - jejich vystoupení v prostorách klubu Pohoda v rámci pravidelných setkání členů již mají totiž tradici.

Reklama

Výběr článků

Načítám