Hlavní obsah

Azylový dům v Hrbové oslavil 15 let, významně změnil svou značku

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Azylový dům pro ženy a matky s dětmi ve Vsetíně oslavil v těchto dnech 15 let od svého vzniku. Oslava se konala ve vsetínské části Hrbová, kde má organizace hlavní sídlo a také azylový dům. Během oslav bylo lidem představeno nové logo neziskové společnosti a připraven bohatý zábavný program.

Foto: archiv Azylový dům pro ženy a matky s dětmi

Zahradní slavnost v azylovém domě připomněla 15 let od založení organizace.

Článek

Dvě stovky návštěvníků si během zahradní slavnosti prohlédly budovu, přilehlou zahradu a seznámily se s rozsahem poskytovaných služeb. Chodby a další místnosti zdobilo několik výstav zachycujících historii organizace. Významným bodem programu bylo představení nového loga organizace.

„Oslavy 15 let se nám zdály vhodné proto, abychom lidem nejen představili všechny služby, které naše organizace poskytuje ve Vsetíně, Valašských Kloboukách, Bystřici pod Hostýnem a ve Zlíně, ale také jsme přikročili k výrazné obměně naší identity. Po 15 letech jsme se rozhodli změnit logo, dát mu nový, modernější design. Naše nová vizuální podoba loga vzešla ze soutěže a bude nás provázet v naší další činnosti. Změnou prošly i webové stránky, které se rovněž dočkaly inovace grafického i obsahového vzhledu,“ řekl Michal Trčálek, ředitel Azylového domu pro ženy a matky s dětmi.

Ředitel doplnil, že za těch 15 let organizace ušla kus cesty. „Rozšířili jsme naše prostory v Hrbové a také služby, které poskytujeme ženám a matkám s dětmi. K dnešnímu dni jsme se z původních 6 zaměstnanců v roce 2002 rozrostli na stávajících 37 zaměstnanců, a také máme další plány na rozvoj organizace,“ dodal.

Pro děti byl v zahradě připraven skákací hrad, opičí dráha, výtvarné tvoření nebo malování na obličej. Pro všechny účastníky byla také nachystaná nabídka šitých výrobků maminek z pobytové služby a občerstvení. Zajímavou atrakcí byl obří bublifuk. „Spotřebovali jsme pět litrů zázračné tekutiny, která vykouzlila obrovské bubliny a úsměvy na tvářích dětí,” řekla jedna z organizátorek oslav Ivana Ekartová.

Před oslavami vyhlásila organizace také výtvarnou soutěž na téma "Když se řekne domov, představím si...", která oslovila děti z 18 základních škol Vsetína, Zlína, Valašských Klobouk a Bystřice pod Hostýnem. Porota vítěze vybírala z 57 kreseb. Obrázky dětí často obsahovaly symboly rodiny, mnohdy v originálním pojetí. Na prvním místě se umístila žákyně 3. třídy Kamila Syptáková ze ZŠ Sychrov Vsetín.

Pozornosti neunikly během oslav ani komiksové příběhy, ztvárněné mladým výtvarníkem z Ruska Pavlem Alexašinem, prostřednictvím nichž chtěli pracovníci azylového domu zveřejnit skutečné příběhy svých klientů a ukázat možnosti řešení složitých životních situací.

V den oslav se snědlo 100 kusů koblih, usmažilo velké množství palačinek a vyrobilo 114 kusů magnetek s novým logem. Akce se konala pod záštitou starosty města Vsetína Jiřího Růžičky a za velké podpory sponzorů a donátorů, kterým patří velké poděkování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám