Hlavní obsah

Autobusy MHD ve Frýdku-Místku najedou na prázdninový režim dřív, než je obvyklé

Novinky, Jana Matějíková

Od 3. května budou autobusy MHD ve Frýdku-Místku jezdit v prázdninovém režimu. Dosud jezdily z důvodu nedostatku řidičů společnosti ČSAD Frýdek-Místek podle výlukových jízdních řádů.

Foto: Jana Matějíková

Článek

„S postupným uvolňováním vládních opatření v souvislosti s koronavirem se lidé začínají vracet do práce a nechceme mít přeplněné autobusy. S dopravcem jsme se dohodli na kompromisu, od neděle najedeme na prázdninový režim, který by za normálních okolností začal platit až od července,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Prázdninový jízdní řád se příliš neliší od toho běžného. Chybí v něm pouze spoje, kterými je posílena autobusová doprava v době, kdy děti jezdí do škol nebo se z nich vrací.

Prázdninový režim je tradičně zahrnut do jízdních řádů. Spoje, které v tomto režimu nejezdí, jsou v tištěných jízdních řádech označeny symbolem 10 a 15 v černém čtverečku.

V této době se spousta věcí mění a aktualizuje, zaregistrovat všechny informace je složitější. Společnosti ČSAD proto pro lepší orientaci a přehled o tom, co je v platnosti, vypracovala samostatné jízdní řády v prázdninovém režimu. Jsou v nich uvedeny jen ty spoje, které budou jezdit od 3. května do 31. srpna.

Prázdninové jízdní řády jsou uvedeny na webu města i společnosti ČSAD Frýdek-Místek a následně budou také vylepeny na označnících u autobusových zastávek.

Od 1. května budou cestující do autobusů MHD opět nastupovat pouze předními dveřmi a hradit jízdné.

Reklama

Výběr článků

Načítám