Hlavní obsah

Atletický červenec v Karviné

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na atletikou nabitý červenec se lze těšit v Karviné. 8. července se již uskutečnil Městský běh Karvinou, v sobotu 22. července proběhne oddílový přebor atletického oddílu v Karviné a přesně o týden později 29. července se poběží na Lysou horu.

Foto: Ondřej Sikora

Vítěz 30. ročníku Běhu na Lysou horu

Článek

Po závodech na dráze, které probíhaly ve školním roce, jsou v Karviné na pořadu také jiné druhy atletických soutěží.

Velké oblibě se i letos těšil Městský běh Karvinou, jež začínal na Masarykově náměstí a probíhal i v přilehlém parku Boženy Němcové.

„Jsme rádi, že akce má dobré jméno nejen v našem městě, ale i v jiných krajích, dokonce i v Polsku,“ uvedl Michal Broda, předseda atletického oddílu. Závodu se zúčastnilo přes dvě stě závodníků. Běžci si nově mohli vyzkoušet i štafetu, kdy každý člen běžel jeden okruh z trasy hlavního běhu na 10 km. Vítěz závodu Tomáš Lichý zvládl trať za 33:38.

Dalšími velkými závody, které se v červenci uskuteční, je pak Běh na Lysou horu. Ten proběhne i letos jako mistrovství Moravy a Slezska v běhu do vrchu. 32. ročník tohoto závodu začíná v 15 hodin a vybíhá se z Krásné-Nižní Mohelnice. Na běžce čeká 8,4 kilometrů s převýšením 704 metrů. Novinkou letošního ročníku jsou dvě občerstvovací stanice.

„Snažíme se každoročně zlepšovat startujícím podmínky. Sám jsem si zažil tento závod jako závodník a vím, že jedna občerstvovací statice je málo,“ prozradil důvod navýšení stanic organizátor závodu Adam Fojcik.

Jako doprovodný program je připraven běh dětí od 13 hodin a závod nordic walking v trase hlavního závodu se startem ve 14:00. Na všechny běhy je možné se přihlásit předem na internetových stránkách atletického oddílu TJ Jäkl Karviné, nebo poté na místě před závodem. Startovné na hlavní závod činí 150 Kč, na místě poté 200 Kč. Dětské běhy a závod nordic walking jsou zdarma.

Speciální odměna je přichystána za překonání rekordu závodu 35 minut a 23 sekund, který je platný od roku 1997. Podaří se nějakému běžci překonat tento výkon přesně po dvaceti letech?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám