Hlavní obsah

Asistent trenéra fotbalové reprezentace navštívil akademii 1. FK Příbram

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 29. května zavítala do 1. FK Příbram vzácná návštěva v podobě trenéra fotbalové reprezentace, který to v příbramském klubu velmi dobře zná. Karel Krejčí, který je u reprezentačního A mužstva asistentem Pavla Vrby, se přijel osobně podívat na chystanou fotbalovou akademii 1. FK Příbram.

Foto: 1. FK Příbram

Karel Krejčí a Petr Větrovský.

Článek

„Vrátil jsem se do míst, kde to dobře znám. Sám jsem zde hrál a jako trenér působil jak v mládeži, tak i v nejvyšší fotbalové soutěži dospělých. Jsem překvapený, co se tu vybudovalo. Věřím, že akademie zde bude dobře fungovat a přinese své ovoce," uvedl Krejčí.

Hrával tu ligu v době Dukly, poté byl šéftrenérem mládeže, kdy se vryl do paměti zejména historickým postupem dorostu do extraligy, kam vedla cesta přes dvouzápasovou baráž s Bohemians. V lize poté pracoval po boku Pavla Tobiáše, který je paradoxně nyní šéftrenérem příbramské mládeže.

„Karla si pamatuji, ještě když pracoval v naší mládeži. Já jsem tehdy trénoval na Spartaku a vždycky jsem u něj sháněl nějaké hráče na hostování. Už tehdy byl ctižádostivý a dnes je u reprezentace, zažil Ligu mistrů, má několik trofejí. Udělal velkou kariéru,” zavzpomínal s úsměvem generální ředitel Petr Větrovský.

Karel Krejčí si při návštěvě akademie prohlédl nově vzniklé zázemí, ubytování, nové sociální zařízení i jídelnu. „Pamatuji si, když Petr pracoval v autosalonu a trénoval na Spartaku. Už tehdy byl hrozně pracovitý a ambiciózní. To se mu podařilo přenést i sem a dnes je to vidět. Fandím mu. Umí lidi nadchnout. Výsledky A mužstva i mládeže 1. FK Příbram budu rozhodně sledovat,” uzavřel Krejčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám