Hlavní obsah

Ani letos nezapomněl plzeňský centrální obvod na legionáře a bývalé politické vězně

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve spolupráci s Československou obcí legionářskou navštěvuje již dlouhodobě vedení plzeňského centrálního obvodu válečné veterány a bývalé politické vězně, aby jim popřálo hezké svátky a předalo dárky.

Foto: Miroslav Knotek

Starosta Neubauer s paní Lýdií Kovářovou

Článek

Na konci minulého týdne navštívil starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer členy organizace Československé obce legionářské Lýdii Kovářovou, Štefana Pavlovského a Vladislava Klečku, kteří se, i přes svůj vysoký věk a zdravotní komplikace, stále živě zajímají o dění kolem sebe.

Zajímavostí je, že paní Lýdie Kovářová letos obdržela za svoji činnost během druhé světové války Cenu paměti národa, která je udělována těm pamětníkům, kteří se během svého života zachovali v těžkém životním okamžiku hrdinně nebo se nezpronevěřili svým životním postojům.  

„Nezapomínáme na to, co pro nás tito lidé vykonali, a právě proto je pravidelně před vánočními svátky navštěvujeme,” uvedl Radislav Neubauer.  

Válečné veterány osobní předvánoční návštěva starosty MO Plzeň 3 velmi potěšila a vždy při tomto setkání zavzpomínají nejen na těžká válečná léta, ale také i na radostnější životní období.  

Hezké svátky popřál starosta Neubauer i bývalým politickým vězňům, Marii Malinové a Václavu Tichému, kterým jejich zdravotní stav neumožnil společné setkání na Úřadu Městského obvodu Plzeň 3.

„Musím přiznat, že nikdy nedodržím délku návštěvy a musím posouvat termíny dalších jednání, neboť vyprávění a zážitky legionářů a bývalých politických vězňů jsou tak pestré a zajímavé, že při jejich poslouchání ztrácí člověk pojem o čase,” dodal s úsměvem Radislav Neubauer. 

Reklama

Výběr článků

Načítám