Hlavní obsah

Americký fotbal pro holky aneb Pilsen Angels

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň se zařadila mezi další česká města, jako jsou Praha, Brno, Ústí nad Labem a Pardubice, která mají ženský tým amerického fotbalu.

Foto: Jindřich Krisl

Trénink Pilsen Angels

Článek

Plzeňský ženský tým amerického fotbalu Pilsen Angels vznikl počátkem roku 2013 a za jeho vznikem stojí zejména dcera trenéra Pilsen Patriots Larryho Lewise, Larrisa Lewis, která spolu s dalšími děvčaty položila základy budoucího týmu.

Počátky byly dosti krušné a holky trénovaly v Borském parku pod vedením Larriho Lewise. V létě už tým čítal 15 slečen a začal trénovat společně s juniorským týmem Pilsen Patriots. V tu dobu se jejich trenérský tým rozrostl ještě o dva hráče Pilsen Patriots - Stanislava Košíka a Tomáše Hataje.

V srpnu 2013 dívky odjely na soustředění s prvním ženským týmem v ČR – Prague Harpies, kde podvedením zkušených trenérů sbíraly první herní zkušenosti a měly šanci si vyzkoušet hru na živo.

Od října 2013 probíhá zimní příprava v tělocvičně a na začátek letošního roku je plánovaný větší nábor. Rok 2014 bude pro Andílky ve znamení tréninků, náborů a sbírání herních zkušeností v přátelských zápasech.

Také od letošního roku patří do skupiny Pilsen Patriots, po bok mužského týmu, juniorského týmu a dětského týmu flag fotbalu. Vzhledem k rozmachu ženských týmů počítá Česká asociace amerického fotbalu s tím, že v roce 2015 spustí 1. ročník ženské ligy, kam Angels mají ambice nastoupit.

Reklama

Výběr článků

Načítám