Hlavní obsah

Americká kráska táhne s jarem na Písek

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci festivalu Americké jaro 2016 zavítá 2. června do Písku sopranistka Kelley Hollis. Takže pokud někdo nepozorností odchytí, že na český jih táhnou Kelly Family, je žánrově zcela jinde, stejně jako milovníci skvělého filmu Americká krása. Jedná se o interpretku slavných operních árií.

Foto: archiv
Článek

Absolventka Boston University Opera Institute Kelley Hollis kromě nezaměnitelného hlasu disponuje rovněž přirozeným hereckým nadáním, a tak měla možnost ztvárnit titulní roli v opeře Florencia en el Amazonas od Daniela Catana, stejně jako jí byla svěřena role Donna Anna z opery Don Giovanni od Wolfganga Amadea Mozarta, Micaela z Bizetovy opery La Tragedie de Carmen od Georga Bizeta či postava Harper v Angels in America od Petera Eötvöse.

Na festivalu Americké jaro 2016, pořádaném v rámci spolupráce s Boston University Opera Institute, vystoupí tento rok poprvé Kelley Hollis. V říjnu roku 2013 se Kelley Hollis nezaměnitelně představila při bostonské premiéře opery Dark Sisters od Nica Muhly. Rovněž ztvárnila roli Niny na premiéře opery The Seagull od Thomase Pasatieriho v Nové Anglii, která byla představena Operou del West. Dále Kelley Hollis vystoupila s dalšími respektovanými operními soubory po celé zemi, kdy měla možnost stvárnit např. roli Musetty v opeře La bohème od Giacoma Pucciniho. 

V roce 2015 vystoupila s Boston University Symphony Orchestra pod vedením Davida Hoose v Mahlerově Symfonii č. 2. Letos zavítá na Rhone Island s Requiem od Faureho, pod taktovkou Edwarda Markwarda. Koncertní repertoár Kelley Hollis zahrnují také oratorium Král David od Honggera, Requiemod Brahmse či Requiem od Mozarta.

VIDEO: ukázka 1 * ukázka 2 

Americké jaro rozezvučí město nad Otavou v koncertní síni Trojice, začátek vystoupení v obvyklých 18 hodin. Více informací na webu Centra kultury Písek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám