Hlavní obsah

Alois Švehlík převzal v Mostě cenu Forever young

Novinky, Věra Domášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festivalu Young for young Městského divadla v Mostě byla tradičně udělena cena Forever young. Letošním oceněným se stal herec Alois Švehlík.

Foto: Věra Domášková
Článek

První letošní cena Forever young byla předána před představením Kdo se bojí Virginie Woolfové? Městských divadel pražských.

Alois Švehlík navštívil mostecký festival i se svou chotí a převzal z rukou radní pro kulturu a památkovou péči Ústeckého kraje Jitky Sachetové a jednatele divadla PhDr. Václava Hofmanna cenu Forever young.

„Jsem šťastný, že ještě mohu pracovat. Stáří je nevyhnutelné a každý se s ním musí smířit. Jsem ale rád, že se mohu bavit s mladými lidmi, je to radost,” řekl Alois Švehlík v děkovném projevu při převzetí ceny. Poté se posadil do hlediště mezi diváky. O přestávce proběhla ve foyer divadla autogramiáda.

V letech 1963 a 1964 byl tento herec a mistr dabingu v angažmá v městském divadle ve starém Mostě. Po třiceti letech hrál, jako host v Divadle rozmanitostí v Mostě v komedii Rozmarné léto. 

Cena Forever young

Cena je určena tvůrcům, kteří mají za sebou nejen obdivuhodnou uměleckou kariéru, ale jsou stále činní, kreativní a mladí duchem. Během šesti let trvání festivalu cenu Forever young obdrželi Ljuba Skořepová, Lubomír Lipský, Květa Fialová, Stanislav Zindulka, Iva Janžurová a v loňském roce Jaroslav Satoranský spolu s Evou Klánovou.

Letos cenu převezme i Bolek Polívka po představení závěrečném festivalovém představení DNA Divadla Bolka Polívky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám