Hlavní obsah

Agresívního opilce servírka nezvládla, na pomoc přivolala strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu večer prováděli strážníci z Prahy 14 kontrolu restaurací zaměřenou na prodej alkoholu nezletilým. Když vstoupili do jedné z restaurací ve Slévačské ulici na Praze 9, servírka jim sdělila, že má v restauraci opilého muže, který slovně i fyzicky napadá hosty. Sama ho nezvládla vyhodit.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Výtržníka, zjevně po parou, strážníci legitimovali, přitom si všimli, že má zakrvácený obličej. Zřejmě od pádu na zem, sotva se držel na nohou. I při kontrole totožnosti stále pokřikoval vulgárně na celé okolí. Ošetření nabízené hlídkou odmítl a ve sprosťárnách pokračoval.

Policisté se snažili dostat ho z restaurace, muž nakonec jejich výzev uposlechl. I venku nepřestával gestikulovat, pořvávat a nadávat.

„Pak se chtěl vrátit zpět do restaurace. Jeho agresivita i nadále stoupala, proto strážníci rozhodli, že ho nechají převézt na protialkoholní záchytnou stanici. Při tom, když se přes radiostanici domlouvali na mužově odvozu, ohnal se po jednom ze strážníků a chtěl ho udeřit do hlavy. Strážník naštěstí včas zareagoval,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Za pomoci donucovacích prostředků ho strážníci zpacifikovali a předali kolegům strážníkům a policistovi, kteří jezdí se speciálně upraveným vozidlem pro podnapilé osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám