Hlavní obsah

Adventní městečko ve Frýdku-Místku láká na ochutnávky místních specialit

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adventní městečko na místeckém náměstí Svobody bude otevřeno až do 23. prosince každý všední den i o víkendech vždy od 10 do 18 hodin. Zejména po setmění je v něm příjemná atmosféra, která vybízí k setkání s přáteli a odreagování se od někdy hektického předvánočního času.

Foto: kulturaFM

advent

Článek

Místní obyvatele i návštěvníky láká na adventní trhy s vánočním zbožím, tradiční vánoční nápoje i pochutiny, ale také doprovodný kulturní program. O víkendech jsou připraveny ochutnávky nebo ukázky přípravy tradičních slezských receptů.

Prodejci ve stáncích nabízejí: adventní a šité dekorace, minerály, koženou galanterii, ručně vyráběná mýdla, svíčky, šperky, keramiku, výrobky z kožešin a pedigu, vánoční oplatky, medové výrobky, sýry od místního farmáře, eko výroby (pohlednice, andělíčci), med, sirupy, marmelády a džemy z místních produktů. 

Občerstvení: tradiční punče, svařené víno, uzeniny, placky, cukrovinky, italské pečivo, koláče, vegetariánské potraviny, kváskový chléb a další jiné dobroty.

V sobotu 17. prosince od 12:00 hodin  - Jak šmakuje Moravskoslezsko, na pódiu šéfkuchaři uvaří místní speciality a v teplém bufetu u pódia budou moci návštěvníci ochutnat Svojské placky, Světlohorský kotlíkový guláš, podmáslový chléb se škvarkovou pomazánkou, pečená jablíčka i kukuřici nebo Lejoky. Podávat se bude také kapr po Slezsku a Vánoční černá máčka.

V neděli 18. prosince od 12:00 hodin  - Jak šmakuje Moravskoslezsko, bude se podávat mimo jiné kančí kýta se šípkovou omáčkou a knedlíkem a stírka s lesním ovocem.

Adventní dílny pro děti v sobotu 17. prosince: SOŠ Frýdek-Místek, Lískovecká  - ukázky práce kovářů, SVČ Klíč (výroba dárečků)  

Před bývalým knihkupectvím u křížového podchodu budou živá zvířátka a slaměné koňské spřežení se sáněmi, o víkendech dobový kolotoč a před kostelem sv. Jakuba pak ručně malovaný betlém. Návštěvníci  se budou moci vyfotografovat u zábavných vánočních kulis, které jsou na náměstí Svobody. Samozřejmě nebude chybět Ježíškova pošta a zvonička  vánočních přání. Bohatý je i doprovodný kulturní program.

Advent ve městě pořádá Statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám