Hlavní obsah

Advent v plzeňské ZOO začíná již tento víkend

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advent jako takový začíná tuto neděli 28. listopadu. Zatímco první adventní svíce na vašem věnci dohoří až v neděli, v plzeňské zoo začíná adventní období o den dříve, již v sobotu 27. listopadu.

Foto: Alena Oudová

V plzeňské zoo začíná adventní období už v sobotu 27. listopadu.

Článek

Adventní program na statku Lüftnerka zahájí již tradičně tvůrčí dílny, kde si budou moci návštěvníci plzeňské zoologické a botanické zahrady pod vedením zkušené lektorky vyrobit vlastní adventní věnec. Pro zájemce zde bude připraven materiál, kterým si mohou věnce ozdobit. Tvůrčí dílny začínají od 14 hodin.

Pro dětské návštěvníky bude od 15 hodin připraveno k poslechu nové CD Veselé písničky pro kluky a holčičky.  Autor písní, Milan Benedikt Karpíšek, se při psaní textů inspiroval právě zvířecími obyvateli plzeňské zoo.

Bohatý program je pro návštevníky plzeňské zoo připraven také na další sobotní odpoledne. Na 4. prosince je připraveno Mikulášské odpoledne, můžete společně s pracovníky zoologické zahrady uložit k spánku místní medvědy, nebo si zazpívat koledy s ženským pěveckým sborem z Přeštic.

11. prosince přijďte nasát atmosféru Vánoc a získat inspiraci před vlastním pečením vánočních cukrovinek a o týden později můžete přijít obdivovat živý betlém na statek Lüftnerka.

Soutěžně zábavný program je pro návštěvníky zoo připraven dopoledne na Štědrý den a na Silvestra. Malí návštěvníci budou mít příležitost přinést svým oblíbeným zvířátkům vánoční dárek v podobě ovoce, zeleniny nebo piškotů a chytit si v prostorách zoo "zlatou rybku".

Reklama

Výběr článků

Načítám