Hlavní obsah

Aby se opilý mladík nezadusil zvratky, musela mu strážnice vyčistit ústa

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alkoholová párty u Vltavy mohla skončit tragicky, kdyby opilé mladíky nezpozorovala hlídka městské policie, která prováděla rutinní kontrolu náplavky. Ve čtvrtek krátce po 22. hodině si hlídka strážníků z Prahy 2 povšimla pod Jiráskovým mostem dvou osob.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Ležely na zemi v bezprostřední blízkosti koryta řeky a jevily známky značné opilosti. Oba muži byli zjevně podnapilí a vyhlíželi mladistvě. Hrozilo nebezpečí, že spadnou do Vltavy.

Sedmnáctiletý mladík nebyl schopen ovládat svoji motoriku, nesrozumitelně artikuloval a nebyl schopen samostatného odchodu z místa do bezpečné vzdálenosti od řeky. Proto mu v tom musel jeden člen hlídky pomoci.

„Po chvíli však začal mladík zvracet, a poté se i dávit vlastními zvratky. Strážnice ho proto uložila do stabilizované polohy a vyčistila mu dutinu ústní, aby se nezadusil. Druhý mladík byl schopen chůze i komunikace. Strážníkům sdělil, že vypil 4 piva a s kamarádem celou lahev tvrdého alkoholu," informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Provedenou dechovou zkouškou strážníci tomuto šestnáctiletému chlapci naměřili 2,08 promile alkoholu v dechu. U sedmnáctiletého mladého muže nebylo možné s ohledem na jeho zdravotní stav tuto zkoušku provést. Mladíka si následně do své péče převzali záchranáři. O celé události bylo vyrozuměno místní oddělení Policie ČR a rodiče mladíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám