Hlavní obsah

Vánočním hitem na Slovensku jsou europeněženky

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Peněženka se speciálním mincovníkem na euromince je na Slovensku jednoznačným hitem letošních Vánoc. "Naším aktuálním heslem je: Do Nového roku s novou měnou a novou peněženkou," řekl Právu Roderik Ledecký, který europeněženky prodává v jednom z bratislavských obchodních center.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Europeněženky jdou na Slovensku před Vánoci na dračku.

Článek

"Jak se blíží Vánoce, prodej stoupá. Prodáváme jednotlivcům i podnikům, které kupují europeněženky svým zaměstnancům," dodal.

Do speciálního mincovníku označeného Brailovým písmem se vejde 39 mincí v hodnotě 15,78 euro. "Právě tady byla majitelka firmy, která kupovala 20 europeněženek," uvedl Ledecký.

:. Mincovník lze koupit i zvlášť a vložit jej do staré peněženky.foto: Právo/Ivan Vilček

Ceny europeněženek se pohybují od 600 do 1300 slovenských korun. Jsou z kvalitního materiálu a jejich cenu zvyšuje speciální mincovník. "Mincovník prodáváme i samostatně. Když někdo nechce měnit celou peněženku, může si koupit jen mincovník, který je možné zasunout do původní peněženky," dodal Ledecký.

"Je to dost drahé, ale něco jsem si našetřil a finančně mi vypomohla babička," řekl zákazník jménem Tomáš, který chtěl europeněženky koupit oběma rodičům. Peníze mu nakonec stačily jen na jednu, a tak pro druhého rodiče musí vymyslet jiný dárek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám