Hlavní obsah

Vánoce budou na blátě, ukazuje výhled počasí

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

O letošních Vánocích si zřejmě sněhu příliš neužijeme. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) totiž ve své dlouhodobé předpovědi počítá pro závěrečnou prosincovou dekádu jen se slabým sněžením, a to pouze místy. Teplotně má být navíc prosinec podprůměrný.

Dlouhodobá předpověď počasí na prosinecVideo: Novinky

 
Článek

V první prosincové dekádě bude převládat oblačno, místy s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. V nížinách se přechodně vyskytnou srážky smíšené. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až -7 stupni Celsia, přičemž v závěru období by mohly přechodně atakovat až -12 stupňů. Přes den bude nejčastěji od -2 do 4 stupňů.

V období od 11. do 20. prosince bude zpočátku sněžit na většině území, postupně se ale oteplí a sněžení bude slábnout. Nejnižší noční teploty budou totožné jako v předchozí dekádě, naopak nejvyšší denní se budou pohybovat mezi -1 až 5 stupni a při zmenšené oblačnosti mohou dosáhnout až 8 stupňů.

Zataženo s nízkou oblačností bude převládat v závěrečné prosincové dekádě. Místy bude mrholit nebo slabě sněžit, srážky mají být postupně četnější. Noční minima se budou pohybovat mezi 0 až -6 stupni, denní maxima mezi -1 až 5 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám