Hlavní obsah

V Polsku vytvořili městečko z perníku

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polském městě Gliwice vyrostla perníková vesnice o rozloze 80 m čtverečních, celá vytvořená z perníku. O její vytvoření se postaralo třicet perníkářů vedených renovovaným cukrářem Marcinem Goetzem. Součástí jedlého městečka jsou i kolejnice se dvěma lokomotivami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V polském perníkovém městě je 237 domů, kostel, palác a jezdí v něm dva vláčkyVideo: AP

 
Článek

Město, které je vystavené v rámci muzea miniaturních mašinek Kolojkowo, tvoří celkem 237 perníkových domků, kostel, palác a několik stovek perníkových obyvatel. Dominantu města tvoří hrad obklopený příkopem, vytvořený z celkem 3500 jednotlivých ručně tvarovaných perníčků.

„Naši modeláři dělali všechno ručně. Hrad, který lze vidět na videu, se skládá z 3500 cihel, které byly ručně vyřezány z velkého kusu perníku a poté spojeny tak, aby vytvořily hrad. Celé město má na svědomí 30 zručných perníkářů,“ říká manažerka Kolojkowo Paulina Zagorska pro agenturu AP.

Celé město pak bylo vytvořené z více než tuny perníkového těsta, 105 kilogramů medu, 23 kilogramů čokolády, 32 kilogramů koření, 36 kilogramů moučkového cukru, 308 vajec a 150 citronů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám