Hlavní obsah

Jak slaví Vánoce zvířata v zoo? Pochutnávají si i na dobrotách od návštěvníků

Novinky, Kristýna Léblová, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ovoce, zelenina, oříšky, suché pečivo nebo i staré povlečení a deky. Tím vším mohou návštěvníci pražské zoologické zahrady o Vánocích zvířata podarovat, a to i na Štědrý den. Ani oni ale ze zoo neodejdou s prázdnou - kromě již tradičního betlémského světla a vstupu pro děti za korunu si například ti nejmenší odnesou vykrajovátka, pexeso nebo obrázky se zvířátky.

I zvířata slaví Vánoce. Pochutnávají si na dobrotách od návštěvníkůVideo: Novinky

 
Článek

„Od 21. do 25. prosince si mohou odsud návštěvníci již tradičně odnést betlémské světlo. Dvacátého druhého prosince tu oslavíme narozeniny našeho gorilího samečka Nurua, současně si tu lidé budou moci vyrobit vánoční přání, bude připravený workshop,“ sdělila Novinkám mluvčí Zoo Praha Lenka Pastorčáková.

Foto: Novinky

Návštěvníci nosí na Vánoce do zoo všelijaké pochutiny.

Právě u příležitosti narozenin gorilího samce Zoo Praha pro návštěvníky připravila mimo jiné Edukační a herní stanoviště v Pavilonu goril, kde lidé budou moci vyrobit přání pro Nurua a jeho rodinu nebo soutěžit o drobné ceny.

Štědrý den

Přímo na Štědrý den budou moci návštěvníci do zoo také zavítat. „V zoo máme tradičně na Vánoce připravený bohatý program. Do 14 hodin mohou návštěvníci přijít, máme pro děti připraveno více dárků, naopak oni zase přinesou dárky zvířátkům. Za hlavním vchodem sbíráme do košů pochutiny pro zvířata, samozřejmě mohou návštěvníci přinést i něco jiného, například staré povlečení, které se velmi líbí našim orangutanům,“ říká Jan Petera, pracovník programového vzdělávacího oddělení.

Gorily v pražské zoo nemají čas se nudit. Nově jim pořídili bublifuk

Koktejl

Dary od návštěvníků dostanou obyvatelé zoo od ošetřovatelů až v následujících dnech, na Štědrý den ale rozhodně nijak ochuzeni nebudou. Že se jedná o speciální den, poznají zvířata i na stravě, například želvy dostanou výjimečně místo sena zelené krmení.

Lední medvědi z Brna dostali předčasný vánoční dárek

Koktejl

„Budou dostávat listovou zeleninu, ale v přiměřeném množství. Hlavně kadeřávek, čínské zelí a římský salát, jiné druhy salátů nedáváme,“ dodává Nataša Velenská, vrchní chovatelka plazů a obojživelníků.

Vánoční program Zoo Praha
Přinesení betlémského světla
Oslava 7. narozenin Nurua a výroba vánočních přání
Štědrý den v zoo
Vánoční svátky v Rezervaci Bororo
Vánoční nadílka u zvířat

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám