Hlavní obsah

V Česku odstartovala sezóna předvánočních výprodejů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sezóna předvánočních výprodejů v Česku začala, jako první je spustil řetězec Globus. V dalších dnech se k němu přidají další obchodníci. Slevy dosáhnou desítek procent. Slevové akce před svátky spustili obchodníci poprvé v roce 2008, aby v tržně klíčovém období roku podpořili prodeje, které v době hospodářské krize ochably.

Foto: Jan Handrejch, Právo

V Česku vypukly předvánoční výprodeje.

Článek

„Slevy se týkají vybraných výrobků v sortimentu textilu, obuvi, hraček, elektra a sportovních a domácích potřeb,“ uvedl ředitel marketingu Globusu Libor Tomáš. Zákazníci ušetří 20 až 70 procent, obchody budou zboží zařazovat do slev postupně. Akční ceny firma nabídne i u vánočního zboží, jako je vánoční osvětlení.

Obchody s oděvy C Moda spustí předvánoční výprodeje, stejně jako loni, v polovině prosince. „Slevy se budou vztahovat na širokou paletu zimního zboží, jako jsou bundy, svetry nebo kalhoty. Vybrané zboží zlevníme až o 50 procent,“ uvedla mluvčí firmy Monika Žilková.

Část obchodníků nicméně počká se slevami až na povánoční výprodeje, které začnou 26. prosince.

Vánoce jsou pro obchodníky tradičně nejsilnějším prodejním obdobím v roce. Letos ale prodeje klesají. Tržby obchodníků v září klesly o 2,9 procenta. V říjnu sice stouply o 2,2 procenta, to ale ovlivnila skutečnost, že měsíc měl o tři dny vyšší počet pracovních dní než loni. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám