Hlavní obsah

Tipy na vánoční dárky pro motoristické nadšence

Češi jsou národem motoristů. Nadšení pro automobily sdílí spoustu našich blízkých, kterým udělají radost praktické či stylové dárky v tomto duchu.

Foto: Mini

Ilustrační foto

Článek

Kosmetika, ale tentokrát pro auto

Pokud u vašeho obdarovaného mezi oblíbené kratochvíle patří mytí a čistění vozu, a že tomu tak u fanoušků skutečně bývá, ocení autokosmetiku. A to kvalitní, protože chce, aby odstranění nečistot bylo precizní a šetrné.

Pro ty, kteří si rádi na vůz „sáhnou” sami, je vhodným dárkem sada autokosmetiky, a to buď od renomovaného výrobce, ale klidně i přímo od automobilky. Takové výrobky totiž procházejí složitým homologačním procesem výrobce aut.

Foto: Škoda Auto

Sada autokosmetiky Škoda na karoserii, interiér, ráfky kol, palubní desku, skla i ostatní části vozu, 1 166 Kč

Takoví zřejmě často pobývají na samoobslužných automyčkách, kterých je poslední dobou čím dál více. Například jedno z největších mycích center Purezza CarWash na pražském Chodově nabízí dárkové poukazy v různých hodnotách od 500 korun výše.

I v mytí a čištění auta se vždy lze zdokonalit, proto se nabízí i kurz takzvané detailingu, což je až neuvěřitelně precizní technika péče o vůz. Čtyřhodinový kurz detailingu přijde například v pražské Smart Detailing University na 1 890 korun.

Nadstavbou pak je péče o vůz od skutečných profesionálů. Základní důkladné mytí přijde u pražského centra Kliment Works na 3 000 korun bez DPH, vybírat lze i z programů za desítky tisíc korun, které dokážou díky leštění a strojní korekci laku udělat zázraky.

Aby výsledek vydržel co nejdéle, o to se postarají tvrdé vosky, které opět rostou s kvalitou i na ceně. Za 11 tisíc lze pak přední nárazník vozu přikrýt i neviditelnou fólií proti dalšímu poškození.

Může se hodit

Pod stromečkem to chce i něco praktického. A zrovna k automobilu, ve kterém trávíme spoustu času, se hodí kde co.

Foto: LKQ CZ

Pořiďte si sadu AKU nářadí za skvělou cenu 4 990 Kč: 18 V úhlovou brusku, bezuhlíkovou vrtačku i bezuhlíkový rázový utahovák a 2x Li-Ion akumulátor 20 V / 4 Ah a 1,5 Ah, AKU baterie je navíc kompatibilní i s dalším AKU nářadím Starline. Nakupujte na autokelly.cz nebo ve více než 130 prodejnách.

Foto: Škoda Auto

Praktické dárky z katalogu Škody: 1) Ramínko za opěrku hlavy, 597 Kč. 2) Nabíjecí kabel 3v1 USB-C Fabia, 96 Kč. 3) Držák na tablet, 537 Kč.

Foto: Gigamat

Klasický vzhled a moderní funkce? Přesně takové je autorádio Legends z limitované edice vhodné pro veterány, oldtimery i youngtimery. Záruka 10 let. Funkce: handsfree s mikrofonem, Bluetooth, MP3, AUX, USB, SD, MMC, dálkové ovládání, výstup 4x60W. Vánoční cena: 2 990 Kč (původně 12 990 Kč) na gigamat.cz.

Foto: Audi

Hledáte vtipný detail? Tahle zapalovací svíčka s historickým logem Audi je ve skutečnosti USB diskem, 539 Kč

Foto: LKQ CZ

Univerzální vyhřívaný potah na sedadlo pro všechny typy automobilů s napájením 12V konektorem do zásuvky zapalovače. Zabudovaný termostat s ovládacím panel na přívodním kabelu umožňuje nastavení 2 rozdílných stupňů vyhřívání. Nakupujte za 399 Kč na autokelly.cz nebo ve více než 130 prodejnách.

Foto: Seat

Škrabka na led s rukavicí Seat, 252 Kč

Foto: HASTEX & HASPR

Užitečný nevšední dárek pro každého motoristu – hasicí přístroj do auta. V roce 2020 zasahovali hasiči u 1798 případů požárů aut a 375 požárů dopravních strojů. Vybavte svého miláčka na cesty spolehlivým hasicím přístrojem. Nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat. K dostání na hastex.cz

Darujte bezpečí za volantem

Popustit uzdu svým řidičským schopnostem se na silnicích ne vždy vyplácí, proto je důležité, aby si váš obdarovaný vyzkoušel limity svého či jakéhokoli vozu na uzavřené trati. Ať už při škole smyku či sportovní jízdy.

Vyzkoušeli jsme školu smyku. Za volantem jsou klíčové dvě věci

AutoMoto

Takový dárek lze odstupňovat. Na mosteckém okruhu přijde univerzální poukázka na jednotlivé kurzy bezpečné jízdy ve vánočním balíčku na 4 473 Kč.

Kurz sportovní jízdy s automobilem stojí od 5 980 korun. Motokurz s populárním Pepou Sršněm pořídíte za 7 500 korun. Trochu adrenalinu? Poukaz na taxijízdu v závodním speciálu Octavia OCR lze pořídit od 4 900 korun.

Na cestách

Nejen výrobci supersportů vyrábí zavazadla na míru. Skvělý doplňkem k vozu může být originální sada tašek, batohů či kufrů. Nabízí je většina automobilek.

Foto: Archiv automobilek

1) Skládací box Volkswagen GTI, 1 042 Kč. 2) Sportovní taška Toyota, 4 079 Kč. 3) Cestovní taška Volkswagen T1 Heritage, 1 997 Kč. 4) Batoh Toyota, 3 629 Kč.

Foto: Mini

Taška Mini Life Zipper, 4 638 Kč.

Foto: Škoda Auto

Tipy pro cestovatele od Škody: 1) Cestovní taška na kolečkách, 1 873 Kč. 2) Taška přes rameno, 221 Kč. 3) Měststký batoh, 734 Kč.

Oblíbenou značku lze i nosit

Automobilky nabízí i své kolekce většinou poměrně kvalitního oblečení. Oblíbené logo můžete dát najevo, čím dál častější je však decentní připomínka.

Foto: Archiv automobilek

1) Bunda Toyota Mountain, 5 490 Kč. 2) Triko Volkswagen Beetle Heritage, 803 Kč. 3) Hodinky Škoda Motorsport, 2 368 Kč. 4) Triko Toyota Gazoo Racing, 925 Kč. 5) Triko Škoda RS, 438 Kč. 6) Mikina Škoda Monte Carlo HH, 2 058 Kč.

Foto: Mini

Tričko Mini Wordmark Gradient, 840 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám