Hlavní obsah

Tipy na dárky pro malé i větší kluky

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou především svátky dětí. Vidět šťastné dítě u vánočního stromku je asi snem každého rodiče či prarodiče. Samozřejmě Vánoce by měly být i o tradicích a křesťanství, nicméně úplně bez dárků by to asi nebyly ty pravé Vánoce.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční dárky - inspirace

Článek

Výběr dárků dnes není nic jednoduchého. Obrovské možnosti v sobě skrývají větší nerozhodnost a také obavy, zda dárek dítě opravdu potěší. Vždy je tak lepší sázet na samotné přání dítěte.

Většina dárků se točí kolem hraček a her, ale potěšit může i tzv. měkký dárek v podobě trendy trička, mikiny, ale i knihy, technické vymoženosti či sportovní vybavení. Při výběru těchto věcí by měla jít praktická stránka stranou, stejně jako u dospělých mužů by měl dárek především bavit.

Jakým oblečením udělat radost teenagerům? Trendům vládne retro i značkové doplňky

Vánoce

Častou chybou dospělých bývá to, že kupují dárky, které se líbí jim, a nedívají se na ně dětskýma očima. Mnohdy tak sázejí na věci, které jsou příliš náročné a neodpovídají vývojové úrovni dětí. Proto například téměř dokonalý vrtulník na dálkové ovládání udělá větší radost tatínkovi než malému předškolákovi, který je hračkou sice zprvu nadšený, ale již nezvládne jeho ovládání a rozhodně nedokáže pochopit, proč by měl být opatrný, aby se vrtulník hned nerozbil.

Foto: ATFE

Vodotěsný trialový crawler. Kovová karoserie. Vhodný do jakéhokoliv terénu. Voda, bláto, sníh nebo kaluže mu nedělají problém. Nový RC model auta je ideální stroj do nehezkého počasí. Auto je totálně utěsněno. MIRACLE CRAWLER je odolný proti potopení. Můžete ho hodit do rybníka, projet hlubokou kaluží nebo jezdit rozbředlým sněhem. Poháněna jsou všechna čtyři kola, model projede i těžším terénem. Kola jsou gumová, na kluzkém povrchu se auto jen tak nesmekne. Doba jízdy až 60 min. Cena: 2990 Kč

Pro rodiče by mělo být určující sledování svého dítka, s čím si rádo hraje, co nejraději sleduje v televizi, jakou knížku si prohlíží či jak reaguje na věci svých kamarádů, které samo nemá apod.

Jak pomoci dítěti s cizími jazyky nejen při distanční výuce

Děti

Nenechte své dítko na pospas jejich chytrým telefonům, tabletům či počítačům

Mnozí kluci si v dnešní moderní a přetechnizované době nejraději dlouhou chvíli krátí chytrým telefonem, tabletem či počítačem, a kdyby bylo po jejich, nic jiného by ke štěstí nepotřebovali. Některým rodičům pak přijde naprosto přirozené kupovat dětem nové hry a aplikace místo toho, aby si společně s dětmi hráli například deskové hry, ale i stavěli z kostek či si spolu četli a vyprávěli.

Samozřejmě pokud si dítě v tomto směru něco pod stromečkem přeje, je fajn alespoň částečně ho v tomto směru vyslyšet, nicméně zejména u menších dětí by se mělo jednat o okrajové záležitosti. U větších dětí pak je dobré se zaměřit na věci, které děti využijí nejen ke hře, ale především k získání dalších dovedností.

Foto: archív firmy

Vláčkodráha 80ks, na baterie - s množstvím příslušenství, jako jsou výhybky, zatáčky, most, závory, a s nezbytnými doplňky pro okolí. Lokomotiva je na baterie 1x1,5V AA, bino-drevenehracky.cz, 1292 Kč.

Foto: archív firmy

Autíčko buldozér - potěší každé dítě. Obzvláště ty, které rády nechávají hračky po celém bytě. Pomůže jim s úklidem hraček, všechny nahrne pod postel. Vyrobeno ze vzduchem sušeného buku, 10 cm, hrajemesisedrevem.cz, 75 Kč.

Foto: archív firem

1. Černobílé domino s lesními motivy, 150 Kč; 2. Malý zoolog - nauč vystopovat zvířátka v přírodě podle toho, jaké za sebou zanechávají stopy, 429 Kč; 3. Pucleso Fotbalové - můžete hrát jako pexeso nebo složit velký obraz, 120 Kč; Vše jetumilo.cz

Foto: archív firmy

Návěs s auty - dřevěný tahač s auty na dvoupatrovém návěsu, který se dá naklápět tak, aby auta mohla sjíždět a vyjíždět. Návěs se dá odpojit. Hračka, se kterou si vyhraje každý kluk. Balení obsahuje tahač a 4 auta, bino-drevenehracky.cz, 492 Kč.

Foto: archív firmy

Tuláčkův svět - Dětská magnetická mapa Evropy 44 x 56 cm, je ilustrovaná. K mapě dostanete 11 dekorativních magnetek, díky kterým se dětem mapa líbí a rády po ní cestují, tulackuvsvet.cz, 1399 Kč.

Foto: archív firmy

Dětské žebřiny - Funky Mint Maxi (3-11 let) - jsou ideální pomůckou pro rozvoj koordinace, svalové síly, rovnováhy a obratnosti u dětí. Děti se na nich učí úchopu, ručkování, šplhání, lezení a skákání, funky-monkey.cz, 7490 Kč.

Foto: archív firmy

Programování a tvorba v Minecraft online - pravidelný online kurz - děti se naučí pracovat s redstone a vytvářet takzvané mody - úpravy minecraft světa. To, co se naučí, se jim bude hodit i jinde v životě, makeittoday.cz, 1200 Kč měsíčně, možnost i půldenního workshopu za 800 Kč.

Foto: archív firem

Lego City Oceánská průzkumná loď - je vybavena vším, co děti potřebují pro nikdy nekončící průzkum oceánu. Budou si hrát se žraločí klecí, funkčním jeřábem, výzkumnou ponorkou, helikoptérou i vrakem pirátské lodi se skrytým pokladem, 3599 Kč.

Foto: archív firmy

Lego city Velitelská jednotka hasičů (60282) s hasičským autem a s funkční vysokozdvižnou plošinou, včetně řady postav jako Boba, Feldmana a robota jménem Toastie, který z vodního děla vystřeluje dílky znázorňující vodu, 1299 Kč.

Foto: archív firmy

Kaden Stavebnice Variant - 280 barevných dílků z ohebného kvalitního plastu umožní dětem sestavení celé řady výrobků, podle návodu i fantazie. Díky 2 kusů ozubených kol s řetězem z 50 článků, lze vytvořit i funkční pohyblivé modely, kaden.cz, 680 Kč.

Foto: archív firmy

Phlat sport prak s kelímky - je navržen tak, aby z něj i menší děti jednoduše vystřelily speciální míček s gumovým poutkem a pokusily se sestřelit všechny kelímky, Bambule, 299 Kč.

Foto: archív firmy

Legendární autodráha FARO s auty Superkart a s igráčky. Obsahuje díly k sestavení základního okruhu, 2 auta Superkart, 2 igráčky závodníky, napáječ a 2 ovladače. Délka 4,2 m, efko.cz, 3950 Kč.

Foto: archív firmy

Ravensburger Lamborghini Huracán EVO – 3D puzzle - 108 kvalitních a velmi pevných plastových dílků s unikátní technologií Easyclick. Snadno do sebe zapadají a po zacvaknutí drží u sebe, model je pevný a pojízdný, od 8 let, jabadaba.cz, 615 Kč.

Foto: archív firmy

GraviTrax PRO Startovní sada - nová dimenze kuličkových drah s unikátními vertikálními a akčními dráhovými systémy. Možnost vytvářet rozmanité trojrozměrné struktury za pomoci stěn, sloupů či balkonů. 149 stavebních prvků, Hamleys, 1899 Kč.

Foto: archív firmy

Traktor ZETOR 25 A zelený - plně funkční český plechový traktor, kde pohyb zajišťuje unikátní pérový strojek natahovaný klíčkem, eshop.kovap.cz, 1000 Kč.

Foto: archív firmy

Foukací harmonika a brumle, 20 tónů, tchibo.cz, 349 Kč.

Foto: archív firmy

Dřevěný box s nářadím pro malé kutily Legler je vybaven 48 různými nástroji, které by se mu mohly hodit. Nechybí šroubovací klíč, pravítko s tesařskou tužkou, nástrčný klíč, kladivo ani pila, tedy vše, co řemeslník potřebuje, Bonami, 1359 Kč.

Foto: archív firmy

Trust Bluetooth sluchátka pro děti Comi - kvalitní zvuk z bezdrátových sluchátek, ale pod hladinou bezpečné hlasitosti 85 dB. Pohodlné náušníky a na jedno nabití skrze standardní micro USB kabel umožňují až 20 hodin poslechu, 799 Kč.

Foto: archív firmy

Boombox Sencor SPT 3600 - lehké a perfektně mobilní rádio s plnou výbavou CD, Bluetooth, MP3, USB a AUX vstup (na jack 3,5 mm) a samozřejmě FM rádio. Výstupní výkon 5 W RMS, včetně funkce Sleep, 1299 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Technické hračky podpoří rozvoj dětí

Při pohledu na nabídky jednotlivých obchodů mohou získat někteří rodiče pocit, že jejich ratolesti již všechny hračky mají. A to samé v bledě modrém platí...

Výběr článků

Načítám