Hlavní obsah

Jakým oblečením udělat radost teenagerům? Trendům vládne retro i značkové doplňky

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se blíží a vy máte doma puberťáka, kterému je těžké se čímkoliv zavděčit. Pokud letos opravdu chcete vykouzlit úsměv na tváři, zapomeňte na vlastní názor a soustřeďte se na to, jaké oblečení mezi teenagery letí. Malou nápovědu naleznete v článku.

Foto: archiv firmy

Tenisky, Vasky, 3089 Kč

Článek

Před pár lety to byla ještě vaše malá holčička nebo malý chlapeček a teď už vás vystrkují ze dveří svého pokoje, mají vlastní hlavu a spíše než po plyšáku touží objevovat svět a být hvězdami sociálních sítí.

Dnešní teenageři dospívají daleko rychleji, než tomu bylo před lety a díky neomezeným možnostem internetu jsou daleko různorodější než generace před nimi. Neexistuje proto univerzální návod, po jakém kousku sáhnout, aby udělal skutečnou radost. Přesto se můžete řídit následujícími tipy.

Vždy je důležité si všímat stylu, jaký vaše dítě vyznává. V posledních letech se do módy vrátil zejména styl 80. a 90. let. I proto většina teenagerů nyní nosí mrkvové džíny, crop topy, malé kabelky a značkové tenisky.

Foto: archiv firem

Bunda, Won Hundred (prodává Zalando), 4800 Kč. Tričko s potiskem, Converse, 990 Kč. Tričko s logem pánské, Calvin Klein, 1490 Kč. Tepláky, H&M, 749 Kč. Čepice, H&M, 249 Kč. Kabelka, Week day (prodává Zalando), 840 Kč. Boty, Converse, 2790 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Levi's

Upnuté věci jsou out. Přednost mají naopak oversized kousky v čele s mikinami, džínovými bundami a tepláky. Na jedné straně letí extravagantní styl v čele s odvážnými batikovanými kousky, kosmickými teniskami s trojitou podešví, na straně druhé pak minimalistický styl složený z basic značkových kousků.

Trendy kotníčkové boty do každého počasí

Styl
Foto: archiv firem

Mikiny dlouhé, obě Levi´s, cena 1999 Kč za kus. Tenisky na platformě, Fila, 2931 Kč. Košile pánská, Zalando, 600 Kč. Krátká mikina, Superdry, 2160 Kč. Kraťasy pánské, Boohoo, 600 Kč. Boty s puntíky, Converse, 2799 Kč. Plátěnky, Toms (prodává Urbanlux), 1799 Kč.

Foto: archiv firmy

Tenisky, Vasky, 3089 Kč

Sázkou na jistotou jsou módní kousky v černé barvě. Naopak růžové a modré se spíše vyhněte. Vsadit můžete i na kousky z kolekcí různých hudebníků, youtuberů a influencerů. Stačí nenápadně zjistit, jaký merch je vašemu dítěti blízký.

Mladým slečnám udělá radost i trendy poloprůsvitná či krajková braleta. Chlapci zase ocení tenisky z limitovaných kolekcí.

Foto: archiv firem

Mikina, H&M, 400 Kč. Tričko, H&M, 399 Kč. Set dvou triček, H&M, 599 Kč. Ledvinka, H&M, 399 Kč. Pásek, H&M, 299 Kč. Podprsenka nahoře, Tezenis, 399 Kč. Podprsenka dole, Tezenis, 349 Kč. Boty, Vans (prodává Sizeer), 1512 Kč.

Pokud si na oblečení netroufnete, vsaďte na cool doplňky. Co třeba elegantní batoh do města, značkové sluneční brýle, trendy klobouček nebo třeba módní mini kabelka?

Foto: archiv firem

Bunda, Levi's, 3499 Kč. Rolák, F&F, 649 Kč. Boty, Fila, 1681 Kč. Kabelka, CCC, 1899 Kč. Batoh, Vemzu, 2790 Kč. Set šály a čepice, H&M, 399 Kč. Klobouk, Ralph Lauren (prodává Zalando), 1900 Kč. Brýle, Ray-Ban (prodává optika VašeČočky), 2729 Kč.

Reklama

Související články

Na tom, v čem spíte, záleží

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak velký vliv může mít na váš vztah s partnerem to, v čem oba spíte? I tahle zdánlivá banalita občas vyžaduje přemýšlení...

Vojenská khaki: Barva, kterou si zamilujete

Doba, kdy byla khaki barva určená pro maskování a kamufláž, je nenávratně pryč. Dnes je tento odstín, který vzniká sloučením zelené a hnědé, oblíbený...

Výběr článků

Načítám