Hlavní obsah

Tematicky laděné svíčky dodají interiéru tu pravou sváteční atmosféru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste milovníky vánočních svátků a rádi interiér dekorujete v závislosti na ročním období, pak by vám doma neměly chybět stylové svíčky v rudé, zlaté nebo stříbrné barvě. Ty dodají dlouhým zimním večerům stráveným v klidu domova slavnostní i intimní atmosféru.

Foto: Lime Lace, Lights4fun

Klasická rudá barva k Vánocům patří. Měla by se objevit i na svíčkách.

Článek

Svíčky k zimním večerům a zejména pak ke klasickým Vánocům neodmyslitelně patří. Dovedou napodobit útulnou atmosféru strávenou u krbu.

V domácnostech s dětmi jsou trendem elektrické LED svíčky, které na první pohled vypadají jako klasické, ale nehrozí, že by se o ně někdo popálil. Novinkou jsou pak svíčky na vánoční strom, jejichž světlo lze tlumit ovladačem.

Foto: Lights4fun

Intenzitu světla svíček na stromečku můžete měnit z gauče pomocí ovladače.

Abyste dodali interiéru tu správnou zimní atmosféru a trochu imitovali Vánoce na zasněžených horách, zkuste sáhnout po svíčkách s motivem vloček. Ty budou působit něžně a jemně a v interiéru připomenou sníh a mráz.

Foto: Garden Trading, Ginger Ray

Motivy vloček vnesou do interiéru zimní atmosféru.

Pokud jde o barevnost, klasikou jsou kousky v karmínově rudé barvě, podobné zralým plodům typické vánoční květiny cesmíny. K Vánocům patří také tmavě zelená barva, která je zejména letos velkým hitem.

Pokud ale chcete vykouzlit opravdu slavnostní atmosféru, volte kousky ve zlaté, stříbrné nebo bronzové barvě. Právě metalické odlesky jsou letos velkým trendem.

Foto: Lime Lace, Ginger Ray

Svíčky ve tvaru stromečků nebo stojánky na svíčky ve zlaté či stříbrné barvě zpestří štědrovečerní stolování.

Z motivů přijdou vhod variace spojené s vánoční tematikou, horami a typickými vánočními květinami nebo stromy. Chybu ale neuděláte ani s motivy saní, jelenů, sobů nebo vzorů známých z pletených svetrů.

Foto: Annabel James, Top Drawer

Motivy jelenů a sobů se hodí ke skandinávskému stylu slavení Vánoc.

Ti, kdo chtějí jít s dobou, mohou sáhnout také po vánočních dekoracích inspirovaných přírodou. Právě ty jsou totiž nadčasovou klasikou, která rozhodně nezklame a dá se použít v průběhu celého roku.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám