Hlavní obsah

Vánoční dekorace, které posvítí Ježíškovi na cestu

Právo, Gisela Růžičková

Vánoční nálada je v plném proudu. Rodinné domky a zahrady jsou ověnčené ozdobami a světýlky, která, stejně jako každý rok, i letos Ježíškovi posvítí na cestu. Jaké osvětlení vybrat?

Foto: Philips

Elegantní lucerna Abelia odkazuje svým designem na staré časy, přesto nabízí moderní vymoženosti. Ozdobí jakoukoli terasu nebo balkon nejen o Vánocích. Cena 999 Kč.

Článek

Vánoční osvětlení exteriéru bývá nedílnou součástí sváteční výzdoby, a vůbec nezáleží na tom, ozdobíte-li celý dům, nebo jen okno v kuchyni.

Není nad vkusně nasvícený stromek na zahradě nebo tradiční svícen na okenním parapetu!

Světelné dekorace

Světelné ozdoby upoutají pozornost na dálku, některé ale vyžadují odbornou instalaci. Jejich pořízení i provoz jsou finančně náročnější.

Prohlédněte si nejvánočněji vyzdobenou ulici. Je v britském Leedsu

Vánoce

K dispozici jsou na trhu:

  • LED svítící pásky pro výzdobu domu a jeho okolí
  • lucerny a LED svíčky pro vyzdobení vchodu do domu
  • LED světelné řetězy pro dekorování domů, stromů a keřů
  • jednoduchá světýlka do oken
Foto: Klingel

Obrázek do okna Vánoce v přírodní barvě, cena 999 Kč.

  • svítící rampouchy a světelný déšť pod okna, na keře, na stromy, pod střechu, na balkon nebo na terasu
Foto: Marimex

Světelný řetěz Rampouchy, 40 kusů v teplé bílé barvě, cena 499 Kč.

  • pohádková zvířátka, jako jsou svítící sobi, jeleni a srnky
  • hvězdy a další vánoční motivy
Foto: Decoled

Exkluzivní světelný vánoční anděl ohromí svou křehkou krásou. Třpytivý povrch navozuje pocit luxusu. Anděla je možné umístit do interiéru i exteriéru. Cena 4356 Kč.

  • laserová osvětlení, která se promítají na zeď domu, na strom, trávník nebo vodní hladinu - barvy, paprsky, či rychlost pohybu řídí dálkový ovladač.

Jde to i bez světla

Ozdoby na stromky. Nemáte okrasný stromeček ani se vám nechce investovat do venkovního osvětlení? Pak sáhněte do ozdob na vánoční stromek, vyberte ty starší anebo dostatečně odolné, a pověste je na venkovní, nejlépe jehličnatý stromek.

Ovšem působivé dekorace vznikají i po zavěšení na opadavý strom – např. na vrbu.

Bezpečnost především

V zimě, kdy je venku sníh a často se spouští i déšť, je důležité myslet na umístění a správný typ elektrických zásuvek. Do venkovních prostor patří pouze vypínače a zásuvky se stupněm krytí IP 44!

Papírové výstřižky. Tyto ozdoby budou zvenčí pěkně dekorovat okno. Zvolte vánoční motivy – stromy, kostelík, domečky, vločky, hvězdu, anděla… K jejich výrobě stačí bílý papír, který nejlépe vynikne. Motivy si lze zakoupit nebo stáhnout z internetu, vytisknout a vystřihnout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám