Hlavní obsah

Sraz čertů, Mikulášů a andělů byl v režii dětí

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přestože Staroměstské náměstí platí za největší místo každoročního setkávání Mikulášů, čertů a andělů, letos jich bylo vidět pomálu. Za strašidla se tentokrát nejvíce převlékaly samy děti. Podívejte se na video.

Sraz čertů, Mikulášů a andělů byl letos v režii dětíVideo: Novinky

 
Článek

U vánočního stromku uprostřed trhů se našel jeden velký a hrozivý čert, který naháněl těm nejmenším hrůzu. Starší se s ním fotily, stejně tak jako s čertem, který se věnoval kovářskému řemeslu.

„Dcerka se bojí, trošku zlobila,“ řekla Novinkám jedna z maminek svírající dvouletou holčičku, která měla připravenou krásnou písničku. Jakmile ji Novinkám zazpívala, přestala se čerta bát.

Foto: Novinky

Letos se za strašidla převlékaly spíše děti než dospělí.

„Já jsem tu sama, protože kamarádům se nechtělo,“ svěřila se malá čertice, která strašila přítomné děti, ale její maminka je hned utišila připravenými bonbony.

„Doufám, že by jich mohla tak stovka přijít,“ řekl Novinkám s nadějí Václav Třasák, který měl pod taktovkou dvouhodinový zábavní program pro děti s tím, že loni jich na pódium přišlo málo, ale netuší, kolik jich bylo v davu.

Program

Nicméně přestože převlečených Mikulášů, čertů a andělů bylo letos pomálu, děti i dospělí si alespoň užili program.

Foto: Novinky

Dospělých převlečených za čerty bylo letos pomálu.

Dvouhodinová mikulášská show s názvem Andělské Vánoce začala v 16 hodin. Nechyběly soutěže, zpívání koled ani další hry a zábava. Děti zhlédly nový příběh čertíka Albertíka, který se tentokrát stal nechtěným andělem páně. V pohádce se na pódiu Staroměstského náměstí objevili také trumpetista Oslík, sněhulák Kulička, vánoční Mráčkové, čertovská rodinka, andělská kapela, kamarád sob, poštovní králíček a zahraniční host Grinč.

Reklama

Výběr článků

Načítám