Hlavní obsah

Pražská zoo se na Nový rok pochlubí gepardími dvojčaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská zoo má nové přírůstky. Na Nový rok návštěvníkům představí gepardí dvojčata. Informovala o tom mluvčí pražské zoologické zahrady Jana Ptačinská Jirátová. Gepardí samci do Prahy nedávno přicestovali z německého Norimberku.

Foto: Marcela Kratochvílová, ČTK

Ilustrační foto. Gepardi v keňském přírodním Safari parku

Článek

"Pokud se chystáte na Nový rok do pražské zoo, budete mít jedinečnou příležitost obdivovat nový přírůstek - gepardí dvojčata Kita a Kubanga," pozvala Ptačinská návštěvníky. Gepardi se představí ve 13:00 na pahorku vedle Pavilonu kočkovitých šelem.

Kito a Kubango se narodili 5. dubna 2010. Jejich matkou je téměř šestiletá Kelly, otcem devítiletý Turbo. V Praze se stanou základem budoucí chovné skupiny, kterou by v dalších letech měly doplnit mladé samice.

Chov gepardů v Zoo Praha sahá až do jejích počátků. Od roku 1933 zde byl chován první samec Miňon. První odchovy se podařily na přelomu 60. a 70. let. Zoo Praha tehdy rozmnožovala gepardy jako jedna z prvních zoologických zahrad světa, uvedla Ptačinská.

Návštěvníci, kteří se na Nový rok rozhodnou přijet do zoo autem, budou mít parkování zdarma. "Všichni, kteří nepřeženou silvestrovské oslavy, tak budou moci přijet do zoo pohodlně autem a navíc u výběhu gepardů obdrží nealkoholický dárek," podotkla Ptačinská.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám