Hlavní obsah

Nejvýkonnější televizní konzole zlevnila před Vánocemi o tisíce korun

Novinky, mif

Titulem nejvýkonnější televizní konzole na světě se již druhým rokem pyšní Xbox One X od společnosti Microsoft. Přestože nástupce se dočkáme až příští rok, Xko letos před Vánocemi výrazně zlevnilo – o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

 
Článek

Předvánoční akce srazily cenu Xboxu One X s 1TB pamětí podle Zboží.cz na 8668 Kč. Původní cena přitom podle obchodníků přesahovala pomyslnou hranici 11 000 Kč.

Bez mechaniky je Xbox výrazně levnější. Ušetřit je možné několik tisíc

Hry a herní systémy

Kupovat přístroj za tuto nejnižší cenu ale paradoxně stejně není nejvýhodnější, neboť v nabídkách je možné narazit i na speciální sady obsahující hry za 8990 Kč.

Za příplatek ve výši něco málo přes tři stovky tak případní zájemci získají hru v hodnotě přesahující tisíc korun a levnou konzoli k tomu.

V prodeji jsou například sady s tituly Gears 5, Forza Horizon 4 či Star Wars Jedi: Fallen Order.

Foto: archív výrobce

Xbox One X

Srdcem nejvýkonnější televizní konzole, která pochází z dílny amerického Microsoftu, je osmijádrový čip od AMD, který udává pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz.

Grafické jádro tvoří 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz. Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota.

Díky tomu stačí na plnohodnotné hraní ve 4K rozlišení, jednotlivé tituly navíc nabídnou více detailů a jemnější obraz. Sluší se připomenout, že na hraní ve 4K při vysokých detailech přitom není připravena ani celá řada herních počítačů, které se aktuálně nabízejí za více než 20 000 Kč.

Pokud lidé chtějí hrát na PC ve 4K, zpravidla musejí sáhnout hluboko do peněženky – zaplatí klidně i dvojnásobek, tedy čtyřicet tisíc korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám