Hlavní obsah

Mikolas Josef se těší na vánoční turné, svátky s rodinou a shánění dárků na Štědrý den

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce má zpěvák Mikolas Josef spjaty především s hraním hokeje na rybníce, s kaprem ve vaně, cukrovím, pohádkami a pak samozřejmě s Ježíškem, který k nim vždy nosil dárky během štědrovečerní večeře. Letos Vánoce opět stráví v kruhu rodinném, nicméně zastaví se v podstatě až o Štědrém večeru, jelikož jej čeká vánoční turné a nakupování dárků nechává až na dopoledne Štědrého dne.

Foto: Profimedia.cz

Mikolas Josef

Článek

U Josefů se o Vánocích vždy scházelo hodně lidí od příbuzných, po přátele jednotlivých členů rodiny. Zváni byli všichni, kteří ten rok zrovna byli sami, protože o Vánocích by nikdo neměl být sám.

„Běžně se nás tak sešlo kolem deseti, dvanácti lidí, což se ale také vždy projevilo nějakým novým zvykem a tradicí,” svěřil se Novinkám Mikolas.

Jednou z tradic je, že se každý rok 24. prosince po třetí hodině odpolední sejdou všichni sousedé z ulice u rodičů Mikolase na zahradě. Se spoustou z nich se přitom vídají právě jen jednou ročně na Štědrý den. Rodiče vždy navaří vánoční bowli na zahřátí a v přátelské atmosféře zde stráví čas až do večera.

„Jinak máme klasické české Vánoce se vším, co k tomu patří – cukroví, vánočka, rybí polévka, kapr, salát, stromeček, olovo, ale nemáme ty supr brýle, co má pan Kodet v Pelíškách,” dodává s úsměvem Mikolas.

Mikolas Josef: Z ulice na světová pódia

Kultura

Za svou specialitu pak Mikolas považuje nakupování dárků, na které pravidelně vyjíždí v 9 hodin ráno o Štědrém dnu.

„Všude je většinou poloprázdno, prodavačky unavené, a tak si s nimi stačím i popovídat. Do oběda přitom stihnu nakoupit úplně všechny dárky. Neumím si představit nakupovat dárky teď, když je všude tolik lidí, ani na to nemám vůbec myšlenky a čas,” říká Mikolas.

Má před sebou totiž vánoční turné, které začíná 6. 12. v Polsku na Miss Supranational a pak pokračuje po České republice. Těšit se tak na něj budete moci 10. 12. v Liberci, 12. 12. v Brně, 14. 12. v Ostravě a nakonec 16. 12. v Praze.

„Pak mne ještě čeká nahrávání dalších songů s mými vokalisty z Johannesburgu, než odletí na Vánoce domů a 31.12. se vracím do Polska, kde budeme součástí silvestrovské show pro 40 000 fanoušků v aréně Slaski v Katowicích,” dodává.

Na turné kromě oblíbených hitů zazní i jeho nový singl Colorado, který napsal v Kanadě společně s potomkem původních obyvatel Kanady z kmene Algonquin z Pikwakanagan.

Píseň je o tom, jak se lidé v Americe vracejí k přírodě a snaží se opustit svět velkých měst a vracet se k autentickému způsobu života původních obyvatel Severní Ameriky. Je to jiná muzika než jeho předchozí hit Acapella a tak je moc zvědav na reakce fanoušků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám