Hlavní obsah

Letošní Vánoce u Babišů budou kvůli koronaviru v mnoha směrech jiné

Novinky, Jiří Čeladník

S Monikou Babišovou jsem se setkali během potravinové sbírky, které se účastní posledních pět let buď jako ambasadorka, nebo jako běžný zákazník. Z nakupování dárků pro rodinu a děti z dětských domovů přešla manželka premiéra Andreje Babiše kontinuálně k nákupu potravin pro lidi v nouzi.

Foto: Tesco, Novinky

Moniku Babišovou jsme zpovídali během potravinové sbírky.

Článek

Konec roku bude pro rodinu Andreje Babiše výjimečný, a to především z toho důvodu, že ho stráví doma. „Letos poprvé od doby, co máme děti, budeme doma i na Silvestra,“ uvedla pro Novinky Monika Babišová.

Štědrý den trávili Babišovi vždy s širokou rodinou, k čemuž letos také nedojde. „Někdy s námi byla moje maminka, jindy Andrejův syn z prvního manželství. Letos budeme ale u stolu asi jen my čtyři,“ řekla nám Monika.

Každý rok je nabídka u štědrovečerní tabule stejná. „Máme bramborový salát, vinnou klobásu a řízky. Kapra totiž u nás nikdo nejí, takže ho nemáme,“ říká Monika Babišová, která připravuje pro manžela vždy čočkovou polévku a také krevetový koktejl s avokádem.

Monika Babišová opět zastínila svůj politický protějšek, tentokrát Susan Pompeovou

Styl

Paní Monika přitom v minulosti nepatřila mezi vášnivé kuchařky, ale zejména v karanténě začala mnohem více vařit. Jídlo 24. prosince bude připravovat sama a manžela do kuchyně nepustí. „Jsem ráda, když se manžel zabaví něčím jiným a nemluví mi do vaření,“ smála se.

Blíží se advent. Vyrobte si doma adventní věnec

Vánoce

Manželka premiéra patří do skupiny lidí, kteří nakupují dárky pro své blízké s předstihem. Posledních několik dní tak trávila čas online nakupováním. Kromě rodiny přitom nakoupila dárky i pro třicet dětí z dětských domovů.

„Byly to velké seznamy věcí a jsem moc ráda, že mi v tom pomohli i lidé z nadace,” uzavírá Monika Babišová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám