Hlavní obsah

Letošní Vánoce přinesou rekordní počet volných dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu rekordní počet volných dní nám letos nabídne vánoční kalendář. Od 22. prosince do 1. ledna nás totiž čekají jen tři pracovní dny. A tak si stačí vzít jen v tyto dny dovolenou a rázem nás potěší jedenáct volných dní (i s víkendy). Bude asi jen málo lidí, kteří tohoto lákadla nevyužijí.

Foto: Imelda Medina, Reuters

Článek

Další bohatá nadílka volných dnů mezi svátky nás čeká za šest let. I to bude Štědrý den jako tentokrát právě v pondělí.

Vánoční kalendář 2012
22.12.sobota
23.12.neděle
24.12.pondělí - Štědrý den
25.12.Boží hod vánoční - 1. svátek vánoční
26.12.2. svátek vánoční
27.12pracovní den
28.12.pracovní den
29.12.sobota
30.12.neděle
31.12.Silvestr (pracovní den)
1.1.Nový rok - státní svátek - Den obnovy samostatného českého státu

Co s volnými dny? Mnoho lidí je využije k cestám na hory, někteří dají přednost moři, jiní zase návštěvám vzdálených příbuzných a další klidnému odpočinku.

Podle podzimního průzkumu, který zpracovala společnost Seznam.cz, se letos na zimní dovolenou do zahraničí chystá o šest procent více Čechů než minulý rok. Téměř pětina dotazovaných by chtěla vyrazit letos v zimě do ciziny a třetina lidí nepojede nikam.

Už během října, kdy probíhal výzkum, měla téměř polovina dotazovaných v plánu zimní dovolenou právě na Vánoce či na Nový rok. Dvě pětiny respondentů měly v říjnu vybranou zimní dovolenou mimo svátky a 32 procent mělo naplánovanou dovolenou o svátcích. Tito již rozhodnutí respondenti přitom zamíří častěji než loni do zahraničí. Čtvrtina lidí z nich pojede do zahraničí i během svátků, 37 procent pak jindy během zimy.

Anketa

Budete mít mezi Vánocemi a Novým rokem volno?
ano, vzal/a jsem si dovolenou
23,2 %
ano, v naší firmě se nepracuje
31,4 %
ne, musím do práce
45,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 52209 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám