Hlavní obsah

Kroniky a rodokmeny: Jak zachytit historii vaší rodiny?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotoknihy vnímá řada lidí jako zajímavý způsob, jak si zorganizovat důležité fotky, o které nechtějí přijít. Zároveň jdou ale proměnit bez nadsázky v rodinnou kroniku či rodokmen, což může být pro některé jedince ideální vánoční dárek.

Moje kronika roku - ŠtyndloviVideo: CEWE

 
Článek

Většina z nás pořizuje každý rok tisíce fotografií, často si to ani neuvědomujeme. Tím, že nejsme limitováni velikostí kinofilmu jako dříve, zvládáme pořizovat nepřeberné množství momentek při každé příležitosti. Ať už se bavíme o chytrém telefonu nebo digitálním fotoaparátu, „cvakání“ v digitálním světě stojí v podstatě jen prostor na paměťové kartě.

Díky tomu dovedeme dokonale zdokumentovat vše důležité, co se v našem životě děje – dovolené, výlety, oslavy nebo klidně i jen zajímavé okamžiky během všedního dne.

Foto: archív CEWE

CEWE FOTOKNIHA XL

Neztratit se v množství fotografií

Problém je ale v tom, že v množství pořízených snímků často zapomeneme na ty kouzelné okamžiky, které jsou zkrátka důležitější než jiné. Nejen v čase vánočním můžete na důležité okamžiky rodiny zavzpomínat s kronikou.

Nebavíme se o starých bichlích z minulých století, ale o moderních fotoknihách, které mají přece jen ve srovnání s klasickými fotoalby řadu předností.

Kromě jednotlivých snímků můžete do knihy vkládat také texty, a v případě modelů od CEWE dokonce i videa, jak jsme si ukázali už v jednom z dřívějších článků. Videa se totiž nahrají přímo na servery CEWE a ve fotoknize se vytvoří náhled daného videa společně s unikátním QR kódem. Když pak na tento kód namíříte kameru mobilu, video se vám v něm přehraje. Je to originální řešení, jak spojit papír s digitálním světem.

Vyrábíme vlastní fotoknihu na pár kliků

Internet a PC

Fotokniha na pár kliků

Na trhu samozřejmě existuje celá řada společností, které se tomuto oboru věnují – například CEWE, Saal-digital, Bontia či Colorland. Fotoknihy CEWE mají tu výhodu, že nabízejí velmi intuitivní program CEWE fotosvět, který vás sestavením vaší rodinné kroniky provede krok za krokem.

CEWE FOTOKNIHY patří mezi nejpopulárnější i díky tomu, že je možné objednávky vyzvedávat přímo v pobočkách CEWE FOTOLABU. A ty jsou v každém kraji, produkty této společnosti jsou tedy snadno dostupné napříč republikou. Výrobce navíc garantuje doručení do Vánoc, přesné termíny uvádí na svých webových stránkách.

Pro rodinnou kroniku se hodí od tohoto výrobce především CEWE FOTOKNIHA XL, u které ceny startují na částce 999 Kč. Nabídka je ale pochopitelně daleko širší, ceny startují v případě menších formátů již na 179 Kč.

Program CEWE fotosvět v kostce
Více než 340 produktů z vlastních fotografií k objednání.
Asistent návrhu fotoknihy značně usnadňuje realizaci.
Bezplatný program na úpravu fotek je intuitivní, jeho obsluha je velmi snadná.
Nechybí možnost uložení rozpracovaného produktu.
K dispozici je přes 10 000 designů, masek a pozadí.
Využít je možné také přes 3000 klipartů.
Unikátní možnost vložení videa do knihy.
Na výběr jsou atraktivní designy – parciální lak, zlatý, stříbrný nebo rose gold efekt na titulní straně knihy.
CEWE FOTOKNIHY nabízejí možnost využít jejich grafičkou navržené profesionální šablony, do kterých stačí vložit své fotky.
Pro mobilní telefony Android a iPhone/iPad je bezplatná mobilní aplikace také k dispozici.
Foto: archív CEWE

CEWE FOTOKNIHA XL

Reklama

Související články

Vylepšujeme fotografie z letní dovolené

Fotoaparát je pro většinu lidí na dovolených naprostou samozřejmostí, a to ať už se bavíme o levných kompaktech, profesionálních zrcadlovkách či objektivech...

Výběr článků

Načítám