Hlavní obsah

Díky válečkům s reliéfem vykouzlíte na Vánoce neokoukané cukroví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linecké patří v Česku k vůbec nejoblíbenějším druhům cukroví. Mnoho z nás se snaží přicházet s novými tvary vzniklými pomocí vykrajovátek. Trendy variantou, která je letos v módě, jsou reliéfy na cukroví vzniklé pomocí speciálních tzv. embosovaných válečků s vystupujícími částmi s různými motivy.

Foto: Zboží.cz

Embosované válečky zpestří letošní vánoční cukroví.

Článek

Linecké cukroví je podle průzkumu společnosti Seznam.cz v Česku suverénně nejoblíbenějším cukrovím vůbec. „V Česku se největší oblibě těší linecké cukroví. Za nejoblíbenější ho považuje hned 57 % dotázaných v průzkumu společnosti Seznam.cz,“ říká Šarlota Smutná, datová analytička Seznam.cz.

Z průzkumu dále vyplynulo, že drtivá většina lidí si cukroví připravuje doma. Pro polovinu dotázaných je důležité nejen to, aby cukroví dobře chutnalo, ale i to, aby bylo ozdobené zajímavými motivy.

Vaření a pečení s dýní

Zdraví

Letos je možnost zdobit linecké pomocí embosovaných válečků, do kterých jsou vyřezané různé vánoční vzory.

Foto: Annabel James

Cukroví s motivem hvězd vytvoříte díky perforovaným válečkům hned.

Embosované válečky mají celou paletu vzorů. Během roku využijete květinový nebo pruhovaný motiv, na Velikonoce motiv vajíček a na Vánoce bude hrát prim zejména motiv vloček, vánočních stromků, ozdob, jelenů, sobů, ale i mašlí nebo hvězd.

Foto: Bella Rose

Velmi oblíbené jsou válečky s trochu lidovějšími motivy.

„Embosované válečky vykouzlí i z těch nejobyčejnějších sušenek mistrovské dílo, které bude chtít každý ochutnat. Využijete je i při vánočním pečení lineckého a perníčků nebo jako dárek pro někoho, kdo rád peče dobroty,“ uvádí marketingová specialistka Michaela Urbánková z obchodu Bella Rose.

Foto: Kitchenette

Děti ocení motivy aut, dámy pak květinové motivy.

„Embosovaný váleček je pravděpodobně jedním z kousků, který po vás budou dědit další generace. Má celkem široké spektrum užití. Kromě vytváření krásné dekorace na sušenky, linecké cukroví je také skvělý na marcipán a fondán, tedy různé potahované dorty a zákusky. Pak si našel své fanoušky také v keramice, moduritu a dalších hmotách, které můžete ozdobit pěkným vzorem,“ říká food blogerka Markéta Pavleje z Kitchenette shopu.

Strašidelné pečení s nevšedními pomůckami pobaví děti i dospělé

Tipy a trendy
Foto: Zboží.cz

Menší válečky užijete i při dekorování štrúdlů.

S pomocí embosovaných válečků můžete dekorovat nejen linecké cukroví, ale třeba i perníčky. Na obojí je ale třeba vyválet různě silné těsto. Pokud si nejste v kuchyni úplně jistí a pečení není vaše silná stránka, můžete vyzkoušet i práci s válečky, s jejichž pomocí vyválíte různě silné těsto.

Foto: Yellow Octopus

Praktický váleček s nastavitelnými bočnicemi umožní vyválení různě tlustého těsta.

*Zdroj: Seznam.cz Výzkumník. On-line dotazování uživatelů Seznamu v době 4. až 11. 9. 2021. Dotazník vyplnilo 926 respondentů. Data jsou reprezentativní na uživatele Seznamu starší 15 let a byla vážena na základě pohlaví, věku a vzdělání.

Anketa

Pečete si na Vánoce cukroví sami doma?
Ano, každoročně.
87,7 %
Obvykle ano.
4,6 %
Někdy ano, někdy ne.
2,2 %
Ne, kupujeme ho.
1,8 %
Ne, pečou nám příbuzní/známí.
1,9 %
Cukroví vůbec nemíváme.
1,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1705 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám