Hlavní obsah

Dárky pro náročné: To nejlepší z rukou českých návrhářů a designérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sháníte dárek pro ženu, která má doma už všechno? Vyhněte se tentokrát masově oblíbeným obchodům a vsaďte na dárek s příběhem od českých šperkařek, designérů či návrhářů. Ukážeme vám, že zlaté ručičky české jsou opět na vzestupu a výrobky z jejich dílen vykouzlí úsměv na tváři každé ženě.

Foto: archiv firmy

Vánoce s výrobky značky Bagind. Ilustrační foto.

Článek

Asi každá žena by si přála pod stromečkem najít šperk. Jedná se totiž o předmět, který má trvalou hodnotu, a navíc při nošení připomíná majitelce osobu i událost, při které ho dostala.

O to větší cenu má, když pochází z rukou českých šperkařů a šperkařek, kteří věnují každému kousku velkou pozornost a často dokážou vyjít vstříc i nevšedním přáním zákazníků.

V případě, že hledáte šperk pro praktickou ženu, která si nepotrpí na okázalost, ale přesto svůj outfit ráda doplní něčím unikátním, minout by vás neměla tvorba mladé šperkařky Anežky Juhové, která ráda pracuje s atypickými organickými tvary, které vyniknou v kombinaci s jednoduchým stylem oblékání.

Foto: archiv šperkařky

Autorské šperky Anežky Juhové. Náhrdelník s perličkami 8600 Kč. Náušnice, 3300 Kč. Náhrdelník pozlacený 11 600 Kč. Prstýnek pozlacený, 2700 Kč.

Dáma, která preferuje zdobnější typ šperků, ocení unikátní brož od návrhářky Zuzany Kubíčkové, která vznikla ve spolupráci s českou značkou Preciosa. Ideálně vynikne na klasických šatech nebo bílé košili rovněž z její tvorby.

Dostupným a praktickým dárkem pak mohou být i kožené rukavičky ve francouzském stylu, které dají vyniknout úzkým dámským zápěstím.

Večerní róby pod taktovkou Zuzany Kubíčkové

Styl
Foto: archiv návrhářky

Kolekce Zuzany Kubíčkové. Brože ve spolupráci se značkou Preciosa. Cena od 1850 Kč. Šaty, 26 900 Kč. Halenka, 30 100 Kč. Rukavičky, 2700 Kč.

Dekadentnější volbou jsou šperky od mistryně svého řemesla, šperkařky Janji Prokić. Její nejnovější kolekce je plná drobných šperků inspirovaných lučním kvítím, které potěší i neotřesitelné romantičky.

Náročnější klientelu pak jistě osloví investiční šperky, které zdobí drahé kameny a brilianty.

Foto: archiv šperkařky

Autorské šperky Janji Prokić, ceny od 3100 Kč.

Pokud se vám při slovech o diamantech zatajil dech, nesmíte vynechat šperky od Lenky Kerlické, která tvoří pod značkou 27 Jewelry. Šperky z její kolekce mají snadno rozeznatelný charakter, kterému dominují organické nepravidelné tvary a často právě brilianty. Ať už zvolíte efektní řetízek na krk, nebo třeba zásnubní prsten, uvidíte, že nešlápnete vedle.

Foto: archiv designérky

Šperky od šperkařky Lenky Kerlické, která tvoří pod autorskou značkou 27 Jewelry.

Šperk: Dárek, který si získá srdce každé ženy

Žena

V případě, že jsou pro vás šperky až příliš velká sázka na nejistotu, poohlédněte se po kvalitní a praktické kabelce, která udělá radost každé ženě. Ideálního společníka na běžný den najdete v kolekci designérky Markéty Folberové, která tvoří kabelky, jež vynikají svým minimalistickým designem a kvalitním zpracováním.

Vsadit můžete na klasické neutrální odstíny, ale i výraznou červenou nebo třeba zelenou barvu.

Pokud hledáte menší dárek, který ale udělá velkou radost, porozhlédnout se můžete i po jednoduché peněžence s barevným vnitřkem, která bude ozdobou každé kabelky. Unisexovým a zároveň praktickým dárkem je pak pouzdro na notebook.

Foto: archiv firmy

Béžová kabelka, 8500 Kč. Obal na notebook, 1200 Kč. Hnědá kabelka, 11 500 Kč. Peněženka, 2500 Kč. Vše Folbeur.

Trendy kabelky pak najdete u české značky Loro Oro, které potěší mladé slečny, ale i dámy, které hledají elegantní kabelku na celý den. Značka navíc nabízí možnost umístění monogramu na kabelku, díky čemuž získá dárek na unikátnosti.

Zlaté české ručičky: Kabelky a batohy

Styl
Foto: archiv Janji Prokić

Kabelky zleva: 2890 Kč, 2590 Kč, 2700 Kč. Vše Loro Oro.

Foto: archiv firmy

Kabelka Loro Oro, 2700 Kč.

Milovnice dobrodružství a praktického stylu zase ocení novinku od české značky Bagind, kterou založil cestovatel Lukáš Matějček. Unisexové batohy se stanou skvělým parťákem při toulkách městem i výletech za dobrodružstvím.

Největší předností batohů je vedle povedeného designu i unikátní systém kapes, který Lukáš vytvořil na míru každému uživateli. Nositel ocení vnitřní kapsu na zip, vyztuženou kapsu na notebook nebo dvě menší kapsy na zip, které jsou zvenku.

Celá přední část batohu se pak dá využít jako velká kapsa nebo držák na bundu. Batohy jsou výjimečné také svou rolovací horní částí, díky které se dá regulovat samotná velikost batohu.

Foto: archiv firmy

Unisexové batohy vyrobené z pevné hovězí kůže a odolné tkaniny, Bagind, 3290 Kč.

Hezkým, a hlavně užitečným dárkem jsou také boty. Ty od Václava Staňka, který založil značku Vasky, navíc oplývají svou kvalitou, nadčasovým designem a pohodlností. Vydrží dlouho a díky kvalitní kůži postupem času měknou a získávají nezaměnitelnou patinu.

Každý pár navíc může zdobit osobitý monogram a další novinky přibývají rychlostí kulového blesku. Nově v sortimentu Vasky můžete pořídit i zimní boty vystlané kožíškem, které zahřejí i ty největší zimomřivky.

Foto: archiv firmy

Vasky, ceny bot od 1299 Kč do 3199 Kč.

Praktickou drobností je pak minimalistická kožená klíčenka, která pojme i větší svazek klíčů. Ideální dárek pro ženy i muže.

Foto: archiv firmy

Jednoduché klíčenky potěší kamarády i rodinu. Vasky, 199 Kč.

Ideálním dárkem, který rovněž potěší obě pohlaví, je sexy spodní prádlo. Pohodlné dámské modely bez kostic, které ale neztrácí na svém sex-appealu, ba naopak, najdete u české značky Paon, kterou založila Togi Burmaa. Vybírat můžete mezi nespočtem modelů, které budou slušet menším i větším křivkám.

V případě, že si nejste jistí velikostí, porozhlédnout se můžete i po domácím oblečení nebo nočním prádle.

Foto: archiv firmy

Spodní prádlo pro ženy všech velikostí, Paon. Ceny podprsenek se pohybují od 700 Kč do 1500 Kč

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám