Hlavní obsah

Adventní tvoření v pražské botanické zahradě

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období adventu již pomalu klepe na dveře a je tak ideální čas vytvořit si aranžmá s adventní či vánoční tématikou či drobné dárky pro své nejbližší. Pokud hledáte inspiraci, pak si nenechte ujít Adventní tvoření v sobotu 25. listopadu v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Akce bude probíhat od 10 do 17 hodin v zázemí administrativní budovy v Troji.

Foto: Botanická zahrada hl. m. Prahy

Adventní tvoření příjemně naladí na sváteční čas.

Článek

„V období před začátkem adventu jsme pro návštěvníky připravili rukodělné dílny, kde si zájemci za symbolický poplatek mohou vyrobit milou pozornost pro přátele a rodinu,“ upozorňuje Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy. Pod vedením odborníků se naučíte vyrábět vánoční svícny, lepené věnce, věnce z chvojí, přáníčka pro své blízké zdobená sušenými květy technikou ošibana. Veškerý potřebný materiál, doplňky i nářadí jsou pro vás k dispozici.

Vstup na akci je zdarma. Na místě si zvolíte některou z dílniček a uhradíte poplatek podle typu výrobku. Díky vedení zkušeným instruktorem vám pod rukama vzniknou jedinečná díla, která se stanou ozdobou vašeho domova. Během dne můžete navštívit i více workshopů. Počítejte ale s časovou náročností při přípravě jednotlivých výrobků, například výroba lepeného věnce zabere přibližně 2 hodiny.

Pokud hledáte inspiraci pro výzdobu svého domova, pak navštivte i skleník Fata Morgana, kde právě probíhá výstava Americké pokojovky doplněná množstvím adventních a vánočních dekorací. Výstava je přístupná denně kromě pondělí od 9.00 do 16.00 hodin. Prohlédnout si ji můžete až do 7. ledna 2018.

Zpříjemnit si čekání na vánoční svátky můžete i biblickým čtením a hraním v útulné kapli sv. Kláry, a to v sobotu 16. 12. 2017 od 13 do 16 hodin. Po rozjímání se můžete zahřát ve viničním domku, který nabízí různé druhy vín z Vinice sv. Kláry.

Reklama

Výběr článků

Načítám