Hlavní obsah

Vyrobte si vánoční dárek - přírodní balzám na rty

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete o Vánocích obdarovat své nejbližší něčím originálním a přitom praktickým? Vyrobte jim čistě přírodní balzám na rty. Možná budete překvapeni, jak snadné to je. Společně s lektorkou výroby domácí kosmetiky Agátou Hrušovou jsme připravili jednoduchý video návod.

Návod na výrobu přírodního balzámu na rtyVideo: Novinky

 
Článek

K výrobě balzámu budete potřebovat včelí vosk (6 g), bambucké máslo (6 g), kakaové máslo (3 g), 2-3 kávové lžičky oleje (na zimu je ideální jojobový olej, který na pokožce i rtu utváří ochrannou vrstvu, je výživný a hodí se pro všechny typy pleti), 2 kapky přírodního esenciálního oleje (např. bergamotu a pomeranče, kombinace, která rozveselí a osvěží) a 2 špetky miky (najemno namleté slídy, která utváří lehký třpyt).

Vosk, másla a olej rozpusťte ve vodní lázni. Poté přidejte kapku esenciálního oleje bergamotu, 1 kapku pomeranče a vmíchejte miku. Hmotu poté přelijte do speciálních tubiček na lesk, případně malinkých skleniček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám