Vánoční punč
Punč

FOTO: Profimedia

Suroviny: 500 ml červeného vína, 200 ml rumu, 750 ml slabého čaje, 140 g cukru (krystal), 3 pomeranče, 1 citrón, 2 hřebíčky, kousek skořice (celá)

Postup: Čaj smícháme s cukrem, pomerančovou a citrónovou šťávou a vše přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč zahřejeme až k bodu varu.

Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic. Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citrónu.

Kapitánův grog

FOTO: Captain Morgan (2x)

Suroviny na jeden drink: 4 cl Captain Morgan Spiced, 10 cl horké vody, cukr dle chuti
Postup: Panáka rumu smíchejte s horkou vodou, ovoňte plátkem citrónu (nevymačkávejte, jen vložte do drinku) a můžete podávat.
Kapitánův punč
Suroviny na jeden drink: 4 cl Captain Morgan Black Spiced, 10 cl horkého jablečného džusu, hřebíček, plátek jablka
Postup: Ohřátý jablečný džus smíchejte s panákem rumu a drink ozdobte tenkými plátky jablka s hřebíčkem.
Hot&Spicy Whisky

FOTO: Johnnie Walker (2x)

Suroviny na jeden drink: 6 cl Johnnie Walker Red Rye Finish, 12 cl jablečného džusu (teplého), 1 ks celé skořice, 1 ks plátku citrónu, sušená jablka na ozdobu
Postup: Ohřátý jablečný džus smíchejte ve sklenici s whisky, přidejte plátek citrónu a celou skořici. Teplý džus nasaje kořenitou vůni skořice a svěží chuť citrónu.
Hot&Ginger Whisky
Suroviny na jeden drink: 5 cl Johnnie Walker Red Label, 1 lžíce medu, 1 cl citrónové šťávy, 15 cl vody (horké), 3 plátky zázvoru
Postup: Nejdříve svařte vodu se zázvorem a přilijte whisky, citrónovou šťávu a přimíchejte lžíci medu. Horký drink můžete ozdobit plátkem čerstvého zázvoru a citrónovou kůrou.
Baileys Milk Punch

FOTO: Baileys (2x)

Suroviny na jeden drink: 40 ml Baileys, 20 ml Pampero Aniversario, 120 ml mléka, 10 ml cukrového sirupu (příp. sirupu s příchutí), muškátový oříšek/skořice
Postup: Ve sklenici na horké nápoje ohřejte mléko a postupně přidejte všechny ingredience. Můžete dozdobit špetkou muškátového oříšku nebo skořice.
Baileys Latte
Suroviny: 2 cl Baileys Original, 2,5 cl kávy espresso, 12,5 cl mléka
Postup: Do espressa přidejte smetanový likér Baileys, který se svými vanilkovo-čokoládovými tóny dokonale snoubí s chutí kávy. Drink dozdobte vločkami z hořké čokolády nebo kakaem.
Bernardýn

FOTO: Premier Wines & Spirits (3x)

Suroviny: 15 cl jablečného džusu, 4 cl Altfernetu, skořice, hřebíček, plátek pomeranče na ozdobu

Postup: Do hrníčku nalijte ohřátý jablečný džus, doplňte o 4 cl Altfernetu a zamíchejte. Výsledek dochuťte troškou skořice a hřebíčku, abyste dosáhli pravého vánočního aroma. Bernardýna ozdobte plátkem pomeranče a vychutnejte si kombinaci, která v zimě zaručeně funguje.

Wildrův čaj
Suroviny: Šípkový likér Wilder, 15 cl jablečného džusu, hřebíček, skořice, plátky pomeranče

Postup: Panáka šípkového likéru v hrníčku zamíchejte společně s 15 cl ohřátého jablečného džusu. Dodejte adventní šmrnc špetkou hřebíčku a několika plátky sladkokyselého pomeranče. Nešetřete ani kousky celé skořice, která se hodí na ozdobu i pro neodolatelnou vůni.

Horké višně v čokoládě / Horké rumové pralinky

Suroviny: Horká čokoláda, 4cl Griotky nebo 4cl Tuzemského

Postup: Do 15 cl horké čokolády přilijte buď 4 cl Griotky, nebo 4 cl Tuzemského. Za několik sekund si tak vytvoříte domácí horké višně v čokoládě či horké rumové pralinky.

Alžírská oáza

FOTO: Metropol (2x)

Suroviny: 4 cl Metropol Cherry, 1 dl červeného vína, 1dl pomerančového džusu, skořice, hřebíček
Postup: Ingredience nalijeme do sklenice z varného skla, přidáme skořici a hřebíček. Vše svaříme.
Gingerpol

Suroviny: 4 cl Metropol Bianco, 1 dl vody, čerstvý zázvor, cukr

Postup: Do varného skla dáme 2 kolečka čerstvého zázvoru, lžičku cukru, Metropol Bianco a svaříme.

Svařený cider

FOTO: Kingswood

Suroviny: cider Kingswood, směs koření zázvoru, kardamomu, pomerančové kůry, skořice a hřebíček
Postup: Cider ohřejte na mírném ohni společně s kořením. Nalévejte skrz sítko do hrníčků. 

Hot Toddy
Jameson Hot Toddy

FOTO: Jameson

Suroviny: odměrka Jameson whisky, hnědý cukr, hřebíček, citrón na ozdobu

Postup: Do poháru z varného skla nalijte odměrku whisky Jameson, doplňte lžící hnědého cukru, hřebíčkem a horkou vodou, nakonec ozdobte plátkem citrónu.

Punč provoněný vanilkou

FOTO: Božkov (2x)

Suroviny: 4 cl Božkov Vodky Vanilka, 15 cl horkého jablečného džusu
Postup: Vodku smíchejte s džusem, přidejte plátky limety, citrónu či pomeranče a nakonec posypte skořicí.
Italská klasika po česku
Suroviny: Božkov Vaječný likér, Božkov Speciál mandlový, šlehačka
Postup: Smíchejte vaječný likér s mandlovým a dobře prohřejte. Ozdobte šlehačkou a servírujte.
Horký štrúdl

FOTO: Dynybyl (2x)

Suroviny: 4cl Dynybyl Staročeské Žitné, 15cl jablečného džusu, celá nebo mletá skořice, lze doplnit i rozinky
Postup: Všechny ingredience ohřejeme v konvičce nebo přímo ve skle na horké nápoje a nakonec doplníme skořicí.
Horké jahody
Suroviny:  4 cl likéru Dynybyl Griotte, 1 cl čerstvé citrónové šťávy, 15 cl jahodového džusu, citrónová kůra
Postup: Citrón dobře omyjte a kůru nastrouhejte najemno. Smíchejte se zbylými ingrediencemi a ohřejte v konvičce nebo přímo ve skle na horké nápoje. Drink nakonec ozdobte kouskem citrónové kůry.
Sladké pokušení

Suroviny: 4 cl likéru Cordial, 15 cl jablečného džusu, celá skořice, citrónová kůra

Postup: Cordial s jablečným džusem prohřejte a slijte do šálku z varného skla, vložte celou skořici a ozdobte citrónovou kůrou.

Lavina

Suroviny: 4 cl Becherovky, 12 cl červeného vína, 4 cl vody, skořice, hřebíček, med, plátek citrónu

Postup: Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citrónu.