Hlavní obsah

Zaměstnanci automobilky se převlékli za pomocníky Santa Clause

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci automobilky Ford mají jeden den v roce zvláštní šichtu. Přijdou do práce, převlečou se do veselých oblečků, vezmou do ruky balicí papíry, stuhy a lepicí pásky a začnou balit dárky.

Místo aut hračkyVideo: Ford

 
Článek

Vždy jeden den v roce se na některé z montážních linek Fordu objevují místo skutečných automobilů autíčka na hraní, knihy a hry. Patří k hračkám, které zaměstnanci sbírají, balí a posílají do nemocnic, dětských domovů a dobročinných organizací.

„Sledovat, jak po lince přijíždějí hračky, je úžasné. Zaměstnanci se nechají unést atmosférou a převléknou se za pomocníky Santa Clause. Je důležité, abychom jako firma dělali něco pro širší společnost, a toto je vynikající způsob,“ řekla Linda Cash, viceprezidentka Ford of Europe pro výrobu.

Každý rok naděluje dárky jiná z evropských továren Fordu. Letos je to výrobní závod v rumunské Craiově, kde se vyrábí model B-MAX a motory 1.0 EcoBoost. Na charitu však přispívají i zaměstnanci z dalších továren v Německu, Španělsku a Velké Británii. K příjemcům jejich pomoci patří vedle dětí také například lidé bez domova.

Vánoce i u Seatu

Jen několik dní před příchodem vánočních svátků sjížděly ve výrobním závodě Seat v Martorellu z montážní linky poprvé dárky. U příležitosti první školní návštěvy výrobního závodu připravil španělský výrobce automobilů překvapení pro 28 přítomných žáků ze školy Marillac v Barceloně. V každé fázi návštěvy se na několika úsecích montážní linky, pracovištích s roboty a chytrých přepravních vozidlech náhodně objevovaly dárky a některé z nich dětem osobně předávali zaměstnanci společnosti.

Foto: Seat

Vánoce v Martorellu

„To vypadá, jako by tu už v noci byl Ježíšek!“ bylo slyšet, jak říkají děti, když objevovaly nové dárky mezi různými automobilovými díly podél montážní linky. Žáci nakonec došli k poslednímu pracovišti, kde na ně čekal Seat Leon plný vzdělávacích hraček založených na vědě a technice pro každého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám