Hlavní obsah

Dům v Bavorsku díky vánoční výzdobě nikdo nepřehlédne

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mainbernheim

Nastává vánoční období, v němž si mnoho lidí svůj příbytek zdobí vánočními dekoracemi. Někteří pilnější jedinci popracují i na exteriéru domu, kam také umístí pár světýlek. Rosa Kraemerová z bavorského Mainbernheimu to však vzala z gruntu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dům v Bavorsku září na míle dalekoVideo: Reuters

 
Článek

Dům Rosy Kraemerové si jistě s jiným nespletete. Mezi stovkami potemnělých příbytků totiž doslova září. Ven i dovnitř jeho majitelka umístila tisíce světel a jiných vánočních ozdob. A ty jako můry přitahují davy návštěvníků.

„Myslím, že je to tady opravdu úžasné. Musíte ocenit všechnu tu práci, která za tím je. Jakmile sem přijdete, získáte pravou vánoční atmosféru,“ pochvaluje si návštěvnice Manja Jungová.

Rosa Kraemerová říká, že bez toho, aby rozsvítila svůj dům, si nedokáže Vánoce už ani představit. S výzdobou jí pomáhá vnučka, instalace všech ozdob jim prý zabere šest až osm týdnů.

„Když je dům na Vánoce ozdoben, získám tu pravou vánoční náladu. Zjistila jsem, že jsou světla velmi uklidňující. Ne však ta, která blikají,“ sdělila majitelka zářícího domu agentuře Reuters.

Dům se rozsvěcí každý den mezi 16. a 22. hodinou od první adventní neděle, zhasne 6. ledna 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám