Hlavní obsah

Letušky British Airways budou stávkovat na Vánoce

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část letušek a stevardů aerolinek British Airways se chystá na vánoční svátky 25. a 26. prosince stávkovat za zvýšení mezd. Vedení společnosti kritizovalo „vypočítavé“ načasování stávky na sváteční dny a stávku označuje za zbytečnou, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Letušky British Airways na ilustračním snímku

Článek

Stávku letušek a stevardů podpořila odborová unie Unite a mohlo by se jí zúčastnit až 4 500 zaměstnanců. Jedná se o zaměstnance, které aerolinky nabíraly od roku 2010 v rámci tzv. mixed fleet kontraktů.

Odbory Unite tvrdí, že jsou placeni hůře než ostatní personál a firma navíc neplatí tolik, kolik v rámci náboru slibovala. Odbory tento týden odmítly navržené dvouprocentní zvýšení mezd.

British Airways označily stávku za „vypočítavou“ a „zcela zbytečnou“. „Děsí nás záměr odborů Unite narušit plány cestujících v tak významné dny, kdy se rodiny snaží být spolu na zasloužených dovolených,“ uvedly v prohlášení.

Současně pasažéry ujišťují, že zámořské lety budou probíhat podle plánu, stejně jako lety z letiště Gatwick. Pro letiště Heathrow, kam létají British Airways i z Prahy, připravují zvláštní plán provozu. Ten oznámí v příštích třech dnech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám