Vánoční svátky bude trávit tradičně v kruhu nejbližších. „Ke štědrovečerní večeři usedáme s manželem a našimi dětmi, ale během obou svátků vánočních se setkáváme s rodiči, prarodiči a sourozenci z mé i manželovy strany. Proto také nezůstáváme jen v Praze, mezi svátky odjíždíme za rodiči manžela do Krkonoš,” svěřila se Novinkám návrhářka.

„K našim stálým receptům patří již tradičně kuba. Děláme ho pravidelně k obědu 24. 12., protože chceme všichni vidět zlaté prasátko. Kubu připravujeme určitě ze stejných surovin jako všichni ostatní, tedy z krup, sušených hub, cibule, česneku, oleje a másla. Štědrovečerní večeře bývá u nás tradiční, jen pokud jde o bramborový salát. K němu nejčastěji míváme kuřecí řízky a z ryb pak candáta či halibuta,” dodala.

Pokud jde o zvyky, celý den si pouštějí koledy a k večeři pak Rybovu Českou mši vánoční. Po večeři se vždy těší na Popelku. „Ta u nás musí být každým rokem. Lijeme s dětmi olovo a rozkrajujeme jablka, tedy nic o Vánocích neobvyklého,” říká Tereza Vu Hanč.

Cukroví si nikdy nekupují, ale ani nepečou. „V tom věřím své mamince, která ho dělá s láskou a maximální péčí. Její vánočky jsou opravdu skvělé,” dodává návrhářka.