Hlavní obsah

Frankenstein používá iPhone, Apple natáčel vánoční reklamy v Česku

Novinky, ort

Frankenstein, Romeo a Julie – co spojuje tyto postavy? Vánoční reklamy od společnosti Apple. Tuzemské fanoušky přístrojů s logem nakousnutého jablka zaujmou patrně nejvíce tím, že se natáčely v Česku.

Frankenstein v reklamě AppluVideo: Apple

 
Článek

Americký počítačový gigant podlehl krásám Žatce a Libochovic. V prvním zmiňovaném městě, které leží na severozápadě Česka, se natáčel spot Frankensteinovy svátky.

Tento umělý člověk – monstrum ohyzdné podoby s nadlidskou silou – žije v chalupě nad městem. V ní si nahrává na svůj iPhone zvuk z hrací skříňky, aby si jej pak mohl přehrávat v teple svého ušáku u krbu.

Zpívání u vánočního stromku

Pak se rozhodne sejít dolů mezi lidi – právě na Hošťálkovo náměstí, které se nachází v Žatci. Tím vyruší všechny obyvatele, kteří se na prostranství kochají vánoční atmosférou a rozsvíceným stromkem.

Frankenstein si místo šroubů nasadí na krk dvě vánoční světýlka a začne společně s iPhonem zpívat. Pro jeho vystoupení však mnoho místních pochopení nemá, dokud se neosmělí malá holčička, která začne zpívat s ním. Pak se připojí i zbytek přihlížejících.

Na stromku uprostřed náměstí samozřejmě nechybí obří svíticí logo nakousnutého jablka. Americký počítačový gigant nakonec ještě diváky vyzve, aby „otevřeli svá srdce každému“.

Příběh o lásce

Také druhý vánoční spot Applu pochází z českých luhů a hájů, konkrétně ze zámku Libochovice, který se nachází v okrese Litoměřice. Ve 30 sekundách se americký počítačový gigant snaží převyprávět příběh dvou milenců – Romea a Julie. Do obou rolí přitom obsadil malé děti.

Vzápětí se totiž diváci dozvědí, že jde o školní představení, které si jeden z rodičů natáčí. Jak jinak než na nový iPhone. „Vaše nahrávky budou vypadat na iPhonu 7 jako skutečné filmy,“ lákají v reklamě zástupci Applu.

Romeo a Julie v reklamě AppluVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám