Hlavní obsah

Advent na Františku nabídne zábavu pro celou rodinu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvádění sklářských technik, trhy s rukodělnými dárky, zdobení vánočních ozdob a perníčků, pískování skla, korálkování, soutěž skřítka Kerblíka, stylové občerstvení – prostě zábavu pro celou rodinu nabídne Advent na Františku, který se koná 10. a 11. prosince v Centru sklářského umění huti František v Sázavě na Benešovsku. Budete si moci také vlastnoručně vyrobit originální vánoční dárek v podobě skleněné koule nebo kytky.

Foto: Cesty skla

Program je zaměřen převážně na děti.

Článek

„Po velkém zájmu z předchozích let jsme program rozšířili. Po oba dva dny, v sobotu i neděli, si budou moci zájemci pod dohledem zkušených mistrů sklářského řemesla vlastnoručně vyfouknout horkou kouli nebo vytvarovat skleněnou květinu. Návštěvníci dostanou také příležitost ozdobit si skleněné vánoční ozdoby různých tvarů a barev nebo vyzkoušet pískování skla. I letos jim umožníme vyrobit si pomocí vitrografie, tedy tisku ze skleněné desky, originální přáníčko,“ řekla Martina Kulhavá, ředitelka společnosti Cesty skla o.p.s., která sklářské centrum v Sázavě provozuje.

Doprovodný program letošního Adventu na Františku je zaměřen převážně na děti. Čeká je tradiční korálkování, soutěž skřítka Kerblíka i zdobení perníčků. Pro chvíle zklidnění a zastavení tu bude divadlo v podání Loutek bez hranic, zpívání dětí ze Základní školy Sázava nebo pohádkové čtení Michala Viewegha a Milana Štědry. Děti dětem, ale nejen jim – tak by se daly charakterizovat kvízy a tvůrčí dílničky, které se odehrají přímo v expozicích sklářského centra v režii Dětského lesního klubu Škvrně.

Za zmínku stojí i netradiční výstava s názvem „Hlavní ingredience“, která nabídne „něco na zub“, ale ve skleněné podobě. Hladoví však nezůstanete – k dispozici budou stánky s tradičním občerstvením a ochutnat budete moci i čerstvě upečenou vánočku nebo cukroví.

Reklama

Výběr článků

Načítám