Hlavní obsah

Unikátní 3D vánoční malování v iQlandii

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete být o Vánocích originální? Namalujte si ozdobu na vánoční stromeček unikátním 3D perem. Díky této technologii se vám například vánoční hvězda zhmotní rovnou pod rukama. Prosincový program v moderním science centru iQlandia bude jedinečný, děti si zde budou moci zapálit svíčku ledem, vyrobit si svého vlastního vánočního mikroba nebo se dozvědět, odkud se vlastně vzal Ježíšek.

Foto: archív iQlandia

3D malování

Článek

Do vánočního hávu se oblékne i oblíbená science show. Lektoři za podpory dobrovolníků z publika z hořčíkové pásky vyrobí prskavku, vše hořlavé zapálí ledem nebo karbidem vyženou Santu Clause, protože u nás se věří na Ježíška.

Budou se zde také malovat trojrozměrné ozdoby. Unikátní 3D pero totiž umí nejenom kreslit na papír, ale i v prostoru. Vyrobit a rovnou odnést si tak budete moci třeba zvoneček nebo hvězdičku.

Mimo to zde budou i badatelské aktivity Vyrob si vánočního mikroba – stromek s takovými ozdobičkami jste určitě ještě neměli.

Děti se mohou těšit i na sníh

Zajímavé budou i speciální workshopy, kde se bude připravovat štrúdl ve tvaru kostky nebo kaviár z oblíbené koly. Při science show zase bude sněžit umělý sníh a bude se zde rozebírat cukroví do poslední kalorie.

Astronautem na zkoušku

V planetáriu se budou tradičně vysílat filmy ve 4K rozlišení a naprostou novinkou pak bude film Astronaut, kde si budou moc všichni vyzkoušet, jak moc je náročné stát se astronautem, co všechno obnáší pobyt ve vesmíru, kam se samozřejmě také poletí.

Součástí každé projekce bude během adventu i živý program s názvem Jež(íš)kovy voči. Během něho se lidé originální formou například dozvědí, odkud se vlastně Ježíšek vzal.

Reklama

Výběr článků

Načítám