Hlavní obsah

V kodaňském Tivoli Gardens po roce opět ožil vánoční zábavní park

Novinky, das

Tivoli Gardens je 173 let starý zábavní park, kde se scházejí lidé z celého Dánska, aby oficiálně zahájili předvánoční čas. Celý park tedy ožije vánočními dekoracemi, speciálním osvětlením, ale i kulturním programem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V zábavním parku Tivoli v Kodani vládne vánoční atmosféra Video: AP

 
Článek

Dánové milují tradice a za jednu z nich považují i slavnostní zahájení předvánočního času v Tivoli. V loňském roce tento park v předvánočním čase navštívilo kolem 4,7 miliónu návštěvníků a jedná se tedy o jeden z nejnavštěvovanějších parků v celé Skandinávii.

Lidé se zde mohou těšit na 1000 vánočních stromků a přes 3,5 kilometru dlouhé jedlé girlandy. Naprostou samozřejmostí jsou pak tradiční dánské slavnostní koblihy či obchůdky s vánočními ozdobami.

Tivoli byl otevřen v roce 1843 a patří mezi nejstarší zábavní parky na světě. V současné době se rozkládá na ploše 82 700 m2. Mezi prvními návštěvníky tohoto parku byl světoznámý spisovatel Hans Christian Andersen.

Vánoční park bude otevřen až do 31. prosince. Vstupenky se pohybují pro všechny návštěvníky starší 8 let od 110 dánských korun na osobu. Děti do osmi let mají vstup zcela zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám