Hlavní obsah

Monika Leová je napůl Vietnamka, Vánoce tráví po česku

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka TV Prima Monika Leová je napůl Vietnamka. Proto nás zajímalo, zda vypadají u nich doma Vánoce jinak, než jak se slaví normální české. Mnoho rozdílů prý u nich v rodině nenajdeme.

Monika Leová se těší na klasické české Vánoce Video: Novinky

 
Článek

Monika Leová svěřila, že ačkoli je tatínek Vietnamec, Vánoce se slaví typicky po česku. „Ve Vietnamu je totiž největším svátkem Nový rok,” uvedla. „Tam je to velká sláva, rozdávají se dárky, dávají se peníze, bývají velké ohňostroje. U nich se Vánoce tak nějak přejdou. Ano, jsou rodina pospolu, ale opravdu si všechnu sílu a všechny finance šetří na Nový rok,” dodala.

U Moniky doma se ale neslaví dvakrát. „Jsem strašně ráda, že naši spolu vycházejí a jsme všichni u jednoho stolu. Mamka s přítelem, taťka s přítelkyní, babička, děda, já, sestra, bratr a až po vánoční večeři dojíždí můj snoubenec Martin,” svěřila.

Foto: Michaela Feuireislová

Monika Leová

S přítelem, s nímž plánuje svatbu, spolu ještě Vánoce ve dvou neslaví. „Bydlíme od sebe asi dvacet kilometrů, takže zatím slavíme s mojí velkou rodinou a on se svojí. Až budeme mít svoji vlastní, tak to bude jinak. A pak se spolu sejdeme doma a budeme mít svůj stromeček, takže se těším, že to budeme mít nadvakrát,” doplnila.

Dárky ještě Monika rozmyšlené nemá. „Vždycky si říkám, že začnu v předstihu dva měsíce předem, abych všechno stihla, ale pak nakonec všechno nakupuju dva dny před Vánocemi. Jsem fakt nemožná,” přiznala se Monika. Sama prý miluje hlavně zážitkové dárky, největší radost jí prý udělal zájezd do Benátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám