Hlavní obsah

Jak na vánoční večírek ve formálním i neformálním outfitu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S podzimem přichází party sezóna. Co to znamená? Firmy začínají pomalu pořádat vánoční večírky. Jak se na takovou příležitost obléci? Vybrat můžete z několika variant.

Foto: Profimedia.cz

Blíží se sezóna vánočních večírků a klubových akcí.

Článek

V první řadě je třeba zvážit formálnost outfitu. To znamená, zda je nutné obléci elegantní oblečení, anebo není třeba držet se přísně dané předepsané etikety a lze se pustit do kombinování něčeho odvážnějšího, neformálního.

Předepsaný dress code

Pokud víte, že si nemůžete dovolit přijít v džínách, nebo obyčejných šatech a balerínách, pravděpodobně budete muset zvolit formální, přísný módní diktát.

Úplně jednoduše se úkolu zhostíte pomocí oblíbených malých černých šatů, které mohou dle typu postavy buďto zcela obtahovat tělo, honosit se volným střihem, anebo oblíbeným, retro áčkovým střihem sukně.

Foto: Archiv firem

Psaníčko s imitací hadí kůže, C&A, info o ceně v obchodě. Lodičky, Aldo, 1999 Kč. Šaty Elise Ryan, Tamsin London, 1370 Kč. Kabát, C&A, info o ceně v obchodě.

Pakliže si příliš nepotrpíte na kreativitu, slaďte vše do černé: šaty, boty, doplňky. Místo kabely na rameno vezměte do ruky psaníčko, rozhodně nevynechejte lodičky.

Kromě klasického černého kabátu jsou povoleny i koňakové, šedé, černé, ale i červené elegantní svršky.

Nebojte se kalhot

Chcete na to jít jinak a místo šatů obléknout kalhoty nebo overal? I to je dovoleno. Vyzrajte na eleganci pomocí rozšířených, do pasu sahajících kalhot (mohou být bílé, černé, podle formálnosti akce i bordó či tmavě modré barvy), které dolaďte bílou košilí s černou vázankou.

Doplňky laďte raději do světlých barev, dobře poslouží zlatá, stříbrná či jemně meruňková. Pastelové barvy se více hodí na letní slavnosti.

Foto: Archiv firem

Kabelka LYCD, Zoot, 1299 Kč. Sandálky, Aldo, 1799 Kč. KOšile Vero Moda, Zoot, 829 Kč. Kalhoty, F&F, 599 Kč.

Pokud zvolíte overal, postupujte zcela stejně. K takovému barevně jednoduchému outfitu se nebojte rty vymalovat matně červenou rtěnkou a stejnou barvou nalakovat i nehty.

Neformálně, přesto elegantně

Firma sice nemá striktně předepsané, co na sebe, přesto ale chcete působit elegantně, ovšem i neformálně zároveň. Nebojte se proto kombinovat eleganci i punk zároveň.

Použijte k tomu nádherné šaty pouzdrového střihu, které oživíte vyššími kozačkami se zlatým podpatkem. Stejný prvek aplikujte i na psaníčku posetém zlatými flitry. Neformálnost outfitu doladí koženkový křivák s kožíškem.

Foto: Archiv firem

Psaníčko s flitry, F&F, 499 Kč. Boty, Baťa, 3599 Kč. Šaty, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Bunda, New Yorker, 1400 Kč.

Nadčasová sukně

Baví vás retro trend a ráda zkoušíte nové věci? Návrháři vypustili do světa nový typ střihu, který aplikují na kalhotách a sukních. Jedná se o záměrně zvýšený pas, který budí dojem zavázaného pytle.

Foto: Archiv firem

Psaníčko, Topshop, cca 955 Kč. Sandálky, Zara, 1799 Kč. Top, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Sukně, Topshop, cca 1605 Kč.

Takové střihy si rozumí s upnutými svršky, v tomto případě s usedlým černým topem s krajkovými rukávky a límečkem, který krásně koresponduje s nadčasovostí sukně.

Kombinujte se sandály se zavazováním na nártech a také červenou měděnou kabelkou se střapci.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám