Hlavní obsah

Proč muži milují Vánoce víc než ženy

Novinky, das

Muži nikdy neprožívají vánoční přípravy natolik hekticky jako ženy. Většinu organizace a příprav totiž ponechávají právě na partnerkách. Sami se pak soustředí především na ty hezké stránky spjaté s tímto obdobím. Není divu, že zatímco ženy působí v tomto čase unaveně a ve stresu, muži jsou spokojení a nabití energií.

Foto: Profimedia.cz

Ženy většinu příprav ponechávají na svých bedrech.

Článek

Podle průzkumu internetových stránek Tokie.com si až 81 % žen s předvánočním časem spojuje především velký úklid, stres, pečení, vaření, velká očekávání a vysoké náklady. Muži se sice z 64 % také zapojují do úklidu, ale v mnohem menší míře, s menším nasazením a rozhodně bez stresu.

A když už i u nich nějaký ten stres nastane, pak jej řeší podobně jako ženy - skleničkou dobrého pití. Což sice neradi vidí odborníci na závislosti, ale odborníci na civilizační choroby to naopak vítají. Protože jakékoli zmírnění nadměrného stresu je v daný okamžik ku prospěchu.

Ne náhodou tak Vánoce muži milují více než ženy. Ženy se totiž nedokážou oprostit od starostí s přípravami, čímž si velmi ubližují a zároveň narušují předvánoční rodinnou pohodu a harmonii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám