Hlavní obsah

Režisér Zdeněk Troška stromeček nechce, ryby a rodina ale nechybí

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Každý by čekal, že „velkovýrobna na pohádky” Zdeněk Troška bude Vánoce milovat nadevše, opak je ale pravdou. „Na dveře si pravidelně dávám ceduli Ježíškovi vstup zakázán,” tvrdí. Na nejkrásnějším období roku ale oceňuje milá setkání s celou svou rodinou, ani hodování nezavrhuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Troška

Článek

„Vánoční svátky nemám moc rád, horko těžko je přežívám. Snažím se je prožít v tichu a klidu za poslechu hudby a také si hodně čtu. Samozřejmě se ale vídám s rodinou, prakticky s celým rodem, a povídáme si. Nechybí ani tetičky nebo sousedky, dětičky, bratranci a sestřenice. Tahle součást Vánoc je bezvadná a příjemná,“ řekl Novinkám režisér.

Zdobení stromečku v jeho domácnosti patří do minulosti. „Tři roky si už do vázy dávám smrkovou větvičku. Abych řešil, jestli mám koupit kanadskou borovici nebo kavkazský smrk, na to nejsem. A dárky? Jsou to jen maličkosti. S rodinou si dáváme něco pro radost, třeba poukazy na letní dovolenou u moře. Nejdůležitější je, že se setkáme. Abych lítal po obchodech a nervoval se, jestli koupit harfu nebo mercedes, to v žádném případě,“ vypráví s humorem sobě vlastním Troška.

Zato štědrovečerní pochutiny neodmítá. „Vánoční cukroví, polévka, ryby, salát, kuba, kroupy, to všechno máme, tomu se nevyhýbám,“ přiznává.

Zatímco vánoční svátky mu jsou krapet nepříjemné, Silvestra už naplno nenávidí. „Vyhýbám se všem možným pozváním na nejrůznější akce na závěr roku, takové ty chaty a chalupy u mě neexistují. Už dávno jsem to odboural, protože nemám rád opilé lidi a obzvlášť ne opilé ženy. Opilá žena je nejhorší, co jsem v životě kdy zažil,“ dodal Zdeněk Troška.

Reklama

Související články

Jiří Adamec bude trávit Vánoce v Alpách

Režisér Jiří Adamec bude mít letos velmi netradiční Vánoce. S rodinou bude Štědrý den trávit v Alpách. S manželkou Janou Adamcovou a dětmi se už nemohou...

Výběr článků

Načítám