Hlavní obsah

Společenské hry zpříjemní každou párty, potěší i pod stromečkem

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společenské hry rozvíjejí fantazii, slovní zásobu, strategické myšlení a nezkazí žádnou zábavu. Spíše naopak dokážou rozproudit atmosféru každého večírku. V dětském věku navíc hry probouzejí zvědavost a touhu po poznání a zároveň rozvíjejí kreativní myšlení, díky kterému jsou děti schopny řešit různé problémy a přizpůsobovat se novým situacím.

Foto: Profimedia.cz

Společenské hry zabaví celou rodinu.

Článek

Hrát si pro děti znamená možnost vyjádřit vlastní představivost. V tomto směru je „volná hra“ pro děti velmi důležitá, protože během ní přebírají iniciativu a tvoří a mění věci dle svých přání. Právě na tomto principu jsou založeny i některé stolní hry, jejichž cílem je děti zábavnou formou vést k užívání vlastní kreativity.

Umět vymýšlet a měnit pravidla. I pro tyto případy je nezbytným nástrojem kreativita. Rodiče své děti k této schopnosti mohou vést při hraní tak, že je povzbudí, aby změnily nebo vymyslely nová pravidla již existující hry. Kluci a děvčata se tak ve společnosti svých rodičů a vrstevníků učí nejen kreativně myslet, ale zároveň vyjednávat a komunikovat se svým okolím.

Repello - cílem hry je vytlačit co možná nejvíce hracích kamenů nebo protihráčů přes okraj hrací desky a tím získat body. Důsledkem jediného tahu je řetězová reakce, která se rozšíří po celé hrací desce. Hra je určena pro každého od 8 let.

OLYMPOS - vysoko na hoře Olymp slaví řečtí bohové vítězství boha Dia nad Titány. Na počest začátku nové éry se Zeus rozhodl přizvat k oslavě i zástupce z řad obyčejných lidí, z nichž dva vítězové závodů se budou mít moc připojit se k bohům.

Foto: archív

Colorio - hra kde je důležitá paměť a pestrost. Jednoduché to má ten, kdo si zapamatuje, kde která barva byla. Ale i štěstí a schopnost zariskovat mohou vést k vítězství. S každým tahem přibývá napětí.

Foto: archív

Kup si krávu - jednoduchá a svižná hra pro dospělé i děti. Buďte rafinovaní, dobře si to spočítejte a nakupte ty nejlepší a nejvýkonnější krávy. Rozšiřujte stádo, pečujte o své krávy a hlavně, ať chcípnou ty sousedovy ...

Foto: archív

Záchod - balanční hra - Kdo spadne do záchodu, prohrává. Balanční hra pro šikovné prsty a trpělivé děti i dospělé. Rozvíjí jemnou motoriku, trpělivost a koncentraci.

Foto: archív firmy

Konečně doma - hra na téma dokumentu Šmejdi a boje proti tomuto způsobu okrádání seniorů. Hra byla vydána ve spolupráci s Nadací Taťány Kuchařové - Krása pomoci. Část z prodejní ceny hry je věnována na podporu projektů pro seniory.

Foto: archív

Time’s Up Rodina - Výborná párty hra v rodinné verzi. Hráči se rozdělí do týmů po dvou a více. Hra má 3 kola a v každém kole jeden zástupce týmu popíše nebo předvede během 40 sekund co nejvíce známých pojmů, zvířat a povolání, které jsou na kartách. ...

Foto: Albi

Telepatie - poznej, na co myslí soupeř - hra fungující na principu odhalení myšlenek protihráče. Pomocí slov a obrázků je třeba vytvořit asociace, které mohly napadnout protihráče. Hraje se ve dvou dvojicích a zabere minimálně 15 minut.

Foto: archív firmy

Pohádkově zpracovaná kostková hra Tři malá prasátka je vhodná pro děti od 7 let. Hra funguje na principu stavby domečků, kdy hráči hází kostkami a postupně získávají materiál pro stavbu. Samotné hraní zabere zhruba 15 minut.

IKNOW – hra kombinující vědomosti s taktikou. Hra obsahuje 1600 otázek ze 4 kategorií z celého světa a navíc 4800 zajímavých nápověd. Hráč dostane ke každé otázce 3 nápovědy, které ho mají dovést ke správné odpovědi.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak rozzářit oči dětem z dětských domovů

Není nic krásnějšího, než rozzářené dětské oči u vánočního stromečku. Není nic příjemnějšího, než pocit, že jsme někomu udělali radost. To všechno se může...

Děti mohou psát Ježíškovi na Boží Dar

Děti se nedočkavě těší na Vánoce a Ježíškovi píší svá přání do dopisů. Někdy je nechávají za oknem, kde si je podle tradice Ježíšek osobně vyzvedne. Děti ale...

Výběr článků

Načítám