Hlavní obsah

Kde čeští turisté přivítají rok 2015

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koho už omrzel Silvestr před televizí, v baru s kamarády nebo na horské chatě, může letos udělat změnu. Možností se nabízí spousta. Jednou z nich je útěk do tepla. Koneckonců novoroční rachejtle můžete vypustit stejně dobře ve sněhu jako na pláži.

Foto: Profimedia.cz

Silvestrovské ohňostroje budou Češi pozorovat v různých koutech světa.

Článek

Podobně jako v celém zimním období také během vánočních svátků a na Silvestra vyrážejí čeští turisté na dovolenou nejen za lyžováním na hory, ale i za odpočinkem do tepla. A kdeže se chystají Češi rozloučit s rokem 2014?

„Nejvíce silvestrovských exotických pobytů prodáváme do Spojených arabských emirátů, které nabízejí nevšední zážitek. Dominantou letošních oslav a gigantického ohňostroje bude nejvyšší budova světa Burdž Chalífa. V ceně zájezdu, která je v období Vánoc a Silvestra o něco vyšší, klient dostane například i slavnostní degustační večeře s kulturním programem,“ řekl Novinkám mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Právě u silvestrovských zájezdů do Spojených arabských emirátů zaznamenává CK Fischer meziročně výrazný nárůst zájmu. K dalším nejprodávanějším exotickým destinacím pro oslavy konce roku patří podle Osúcha Dominikánská republika a Egypt. Obdobně jako loni. Naopak novinkou jsou silvestrovské pobyty v Ománu s galavečeří a pozorováním novoročního ohňostroje přímo z pláže.

Foto: Profimedia.cz

Burdž Chalífa - nejvyšší budova světa v Dubaji

„Trávit Silvestr v zahraničí je trend, který na českém trhu posiluje už několik let. Pro ty, kteří si chtějí užít konec roku pod palmami s koupáním v moři, je nejdostupnější Egypt, vzdálený necelé čtyři hodiny letu z ČR. Nabízí bezkonkurenční poměr cena/kvalita, což dělá z této destinace turistický bestseller,“ uvedl pro Novinky mluvčí CK Exim Tours Stanislav Zíma.

Rekreační zájezdy do Egypta na konci roku lákají také klienty CK Blue Style. Novinkám to sdělil tiskový mluvčí Martin Slaný: „Vždy se jedná o hotely čtyř- a pětihvězdičkové s all inclusive, kdy klienti povětšinou tráví svůj čas odpočinkem na pláži.“

Podle Zímy jsou však žádané také vzdálenější cíle, jako je kromě již zmíněné Dominikány třeba Kuba, Isla Margarita či Jamajka. Méně turistů se podle Zímy vypravuje na Silvestra do velkoměst, jako je New York, Istanbul nebo Paříž.

Hurá na lyže

„Třetí skupinou jsou klienti, kteří svátky a Silvestra tráví u svého oblíbeného sportu – lyžování. Zde jednoznačně vedou Alpy, tedy Rakousko, Itálie, Francie a Švýcarsko,“ doplnil Zíma.

Velký zájem o dovolenou v horách potvrzuje také ředitel marketingu CK Čedok Tomáš Brejcha. Zmiňuje taktéž pobyty v evropských metropolích: „Tradičně vede Paříž a Řím.“ Ve spektru atraktivní zimní exotiky připomíná ještě Thajsko.

„Silvestr je jeden z nejžádanějších termínů v roce, a to nejen ze strany českých cestovatelů. Některé hotely jsou i rok dopředu na tento termín obsazené. Případní zájemci o silvestrovský pobyt v zahraničí by si měli jistě pospíšit, protože kapacita je omezená,“ doporučil Brejcha.

Reklama

Výběr článků

Načítám